Waarom heeft het lichaam stikstof nodig?

June 24

Waarom heeft het lichaam stikstof nodig?

Je lichaam moet stikstof om eiwitten in je spieren, huid, bloed, haar, nagels en DNA. U stikstof verkrijgen eiwithoudende levensmiddelen in uw dieet, volgens de Royal Society of Chemistry. Deze voedingsmiddelen zijn vlees, vis, peulvruchten, noten, eieren, melk en andere zuivelproducten.

Hoe het werkt

Je lichaam moet de stikstof in aminozuren uit eiwitvoedsel te maken van andere aminozuren die wordt gebruikt voor het synthetiseren van menselijke eiwitten, volgens virtuele Chembook aan Elmhurst College. Niet alleen uw verschillende weefsels bevatten eiwitten, enzymen, die alle bestaan verschillende soorten eiwitten zijn afhankelijk van uw metabolische processen. Ook bevatten het nucleïnezuur DNA, waardoor uw genen, en RNA, die is betrokken bij de eiwitsynthese, stikstof.

Functies

Normale groei, vervanging van de cel en weefselherstel alle vereisen stikstof voor de productie van nieuwe cellen. Hoewel stikstof overvloedig in de omgeving is, kunnen niet mensen direct gebruik maken van het uit de lucht of de bodem, maar in plaats daarvan afhangen van microben en groene planten om te zetten in de vorm van die ons lichaam kunnen gebruiken. Je lichaam is voortdurend recyclage van stikstof uit aminozuren. Als aminozuren niet voor eiwitsynthese gebruikt worden, kunnen ze worden onderverdeeld in componenten, met inbegrip van stikstof, om energie te produceren. Stikstof kan ook worden gebruikt om andere soorten verbindingen die niet van eiwitten, zoals de Heem in hemoglobine, dat zuurstof in rode bloedcellen vervoert.

Vereisten

Een gezonde volwassen mannetje moet ongeveer 105 mg stikstof per kilo, of 2,2 ponden per dag. Ongeveer 0,83 gram eiwit per kilogram per dag wordt beschouwd als voldoende voor stikstof eisen, volgens de International Dairy Foundation. Dat betekent een 220-pond man zou moeten 83 gram, of ongeveer 3 ounces, van eiwitten per dag te leveren zijn stikstof nodig heeft. De afbraak van eiwit resulteert in ammoniak, stikstof bevattende bijproduct dat je lichaam elimineert.

Extra informatie

Je lichaam elimineert ammoniak door het omzetten van ureum, waarin uw nieren dan in de urine uitscheiden. Op deze manier wordt stikstof teruggestuurd naar het milieu. In tegenstelling tot de bevolking in onderontwikkelde landen lijden Amerikanen niet onder algemeen een gebrek aan voeding stikstof tenzij ze op de extreme diëten die geen voldoende eiwitten bevatten. Symptomen van een tekort zijn haaruitval, vertraagde wondgenezing, spierzwakte en verspillen, broos haar en haaruitval.


gerelateerde artikelen