Geschiedenis van BF Goodrich fietsen

August 11

Geschiedenis van BF Goodrich fietsen

Benjamin Franklin Goodrich begon zijn carrière als een Unie chirurg tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Na de oorlog, hij samen met John P. Morris en zij geïnvesteerd in de Hudson River Rubber Company. Hun eerste product was een katoenen bedekte brandslang. Succes was ongrijpbaar. Toen Goodrich stierf in 1888, had hij geen idee dat de komende fiets rage zou zijn bedrijf verjongen en leiden tot een revolutie in fietsen.

Fietsbanden

Goodrich geproduceerd zo spoedig de jaren 1880, een stevige band rubber band voor fietsen. In 1890, de pneumatische band werd ontwikkeld, bieden meer wielrenner comfort, en het bedrijf Goodrich geïncasseerd in op de groeiende populariteit van fietsen. Snoer banden gevolgd, waardoor hogere snelheden.

Schwinn Joins met Goodrich

In de jaren 1930 ontwikkelde de Schwinn fiets bedrijf verschillende vernieuwingen die fietsen leuker. Echter, deze fietsen hadden een hoger prijskaartje en de grote winkelketens weigerden om ze te verkopen. Schwinn aangeboden de fietsen aan onafhankelijke fiets dealers, onder hen de B.F. Goodrich auto winkelketen. De kwaliteit van de Schwinn fietsen onder de indruk de nieuwe dealers en Goodrich vroeg Schwinn te zetten de Schwinn "keurmerk kwaliteit" op hun private label fietsen.

Boeken Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog besloten Schwinn om zich te concentreren op het opbouwen van hun eigen merk. Op dat moment waren ongeveer de helft van alle Schwinn fietsen verkocht via de gespecialiseerde fiets winkels. Nog eens 25 procent werden verkocht via winkelketens van B.F. Goodrich. B.F. Goodrich was bereid om te verkopen Schwinn fietsen in plaats van hun eigen merk. Echter, B.F. Goodrich verdisconteerd de fietsen en geweigerd aan hen. In 1960 geëlimineerd Schwinn B.F. Goodrich als dealer.

Anti-trustwetgeving Suits

In de jaren 1950, het ministerie van Justitie ingediend antitrust gevallen tegen Schwinn, vele onafhankelijke distributeurs en B.F. Goodrich. Het geval duurde 10 jaar, hoewel B.F. Goodrich geregeld uit Hof. Schwinn werd uiteindelijk aansprakelijk voor samenzwering te verdelen de markt onder haar distributeurs.

Schwinn Goodrich fietsen

In de jaren 1950 bouwde Schwinn meerdere fietsen uitsluitend voor verkoop door de B.F. Goodrich winkels. Deze cyclus vrachtwagens gebruikt als zware levering fietsen en de Whizzer, een gemotoriseerde fiets inbegrepen. Verzamelaars vindt deze vintage fietsen en vele andere modellen online te koop. Vintage B.F. Goodrich banden ook zijn online beschikbaar voor mensen die proberen te herstellen van een van deze fietsen.


gerelateerde artikelen