Wat zijn de voordelen van Fujian Oolong thee?

August 27

Wat zijn de voordelen van Fujian Oolong thee?

Overzicht

Van oorsprong uit Zuid-China de zuidelijke provincie Fujian, is oolong een traditionele Chinese thee waarvan oxidatie niveau ergens tussen groene en zwarte thee ligt. Bij de verwerking van zijn deze theeën gerold in lange, krullende bladeren of gedrukt in een bal-achtige vorm. De oxidatieproces verhoogt de niveaus van bepaalde gezondheidsbevorderende stoffen, die unieke anti-allergisch, anti-kanker en anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Oolong thee bevat ook andere componenten zoals catechinen, flavonoïden en polyfenolen die fungeren als anti-oxidanten in het lichaam en bijdragen aan de vele gezondheidsvoordelen van Fujian oolong thee.

Voorkomt overgewicht

De polyfenolen aanwezig in Fujian oolong thee kan helpen verhogen metabolisme en obesitas voorkomen. Deze verbindingen polyfenol activeren het specifieke enzym dat verantwoordelijk is voor het oplossen van triglyceriden in het lichaam. Cafeïnehoudende thee zal verhogen stofwisseling, omdat cafeïne een stimulerend middel is. Studies hebben echter aangetoond dat cafeïne en EGCG, een krachtige catechin aanwezig in Fujian oolong thee, synergetisch werkt om vet oxidatie verder te verhogen.

Hooikoorts en allergiesymptomen bestrijdt

Specifieke verbindingen in Fujian oolong thee kunnen helpen voorkomen dat hooikoorts en allergiesymptomen, volgens een 1999 kwestie van "Journal of Agricultural Food Chemistry." Twee catechin verbindingen, C-1 en C-2, werden geïsoleerd van Fujian oolong thee en krachtige anti-allergisch eigenschappen hebben. Deze catechines remmen het enzym histidine, die het lichaam de productie van histamine wordt geblokkeerd en wordt toegevoegd aan de voordelen van oolong thee. Verhoogde niveaus van histamine in kwetsbare individuen veroorzaken symptomen van niezen, jeukende en waterige ogen evenals allergische rhinitis. De kwestie van januari 2001 van het "Archief van Dermatologie" meldt dat oolong thee ook allergische atopische dermatitis behandelt.

Dental gezondheid bevordert

Oolong thee heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen voorkomen tandbederf. Volgens een studie van 2013 gepubliceerd in "BioMed Central onderzoeksnotities", kan oolong thee remmen de enzymatische activiteiten van streptokokken bacterie en voorkomen dat het glazuur en tandvlees. Streptokokken bacterie veroorzaken vorming van tandplak op de tanden. Deskundigen uit het departement tandheelkunde aan de Universiteit van Osaka beweren ook dat deze thee kan helpen versterken van tandglazuur. Oolong thee is ook een natuurlijke bron van fluoride, met 0,1 tot 0,2 milligram van het mineraal in een 8-ounce kopje thee, meldt het Linus Pauling Instituut.

Schade door vrije radicalen vecht

De belangrijkste voordelen van oolong thee is afkomstig van haar anti-oxidanten, die bestrijden de vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen, die worden gevormd wanneer zuurstof met bepaalde moleculen interageert, kan afkomstig zijn van stress, ultraviolette straling en chemische additieven in levensmiddelen. Eenmaal gevormd, kunnen zij een kettingreactie beginnen in het lichaam. Vrije radicalen zijn zeer reactief en kan ernstige schade veroorzaken als ze met celmembranen of DNA reageren.

De hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam neemt toe naarmate we ouder worden en tot de ontwikkeling van kanker, ontstekingsziekten en ernstige schade aan de huid en haren bijdragen kunnen. Volgens een studie in een 2003 van het "Journal of agrarische en Food Chemistry" beëindigen aanwezig in Fujian oolong thee antioxidanten de Kettingreactie van vrije radicalen, die anders leidt tot de cellulaire schade die anders tot ontsteking, kanker, en tekenen van veroudering leiden kan.


gerelateerde artikelen