5 things die You Need to Know About verschillende soorten angst

June 20

Angst is gemeenschappelijk en Complex

Angst is één van de meest voorkomende psychiatrische stoornissen in de Verenigde Staten, op het gebied van meer dan 40 miljoen Amerikanen, volgens de National Institute of Mental Health (NIHM). Angst is overdreven, oncontroleerbare zorgen voor meer dan 6 maanden, tot het punt dat het interfereert met uw dagelijkse routines. Er zijn vijf grote soorten angst: gegeneraliseerde angststoornis (GAD) en obsessief-compulsieve stoornis (OCS), posttraumatische stressstoornis (PTSD), paniekstoornis, sociale fobie.

GAD gaat om buitensporige, irrationele zorgwekkend

Algemene angststoornis is niet te verwarren met de occasionele zorgen te maken over een specifieke gebeurtenis of een bijzonder stressvolle periode in je leven. GAD is constant, onevenredig, irrationele zorgen te maken over alledaagse gebeurtenissen voor meer dan een periode van 6 maanden. Mensen die lijden aan GAD controle geen over hun overtollige zorgwekkend, alhoewel logisch ze beseffen dat het is irrationeel. Andere symptomen van GAD zijn rusteloosheid, wordt gemakkelijk opgeschrikt, moeite zich te concentreren, prikkelbaarheid, slaapstoornissen en spierspanning. Ongeveer 6,8 miljoen Amerikanen lijden aan GAD, volgens NIHM, en ongeveer 55 procent van de slachtoffers zijn vrouwen.

OCD Is de oorzaak van sommige herhaalde, rituele gedragingen

De film "As Good As It Gets," acteurs van Jack Nicholson speelt een excentrieke karakter met OCS, lanceerde OCD in de mainstream. OCD is echter een vrij zeldzame diagnose op het gebied van ongeveer 2 miljoen Amerikanen, volgens NIMH. Mensen die lijden aan OCD ervaring persistente overweldigende gedachten of obsessies gevolgd door repetitieve, rituele gedragingen of compulsies die met hun dagelijkse werking interfereren. Mensen proberen om hun vaak beangstigend, opdringerige gedachten door repetitieve gedrag, waardoor hun obsessieve overpeinzingen tijdelijk te verlichten.

Een gemeenschappelijk gedrag geassocieerd met OCD is buitensporig handen wassen tot het punt waar de iemands handen barsten en rauwe uit zijn handen wassen meer dan 100 keer per dag. De obsessieve gedachten en angsten over kiemen veroorzaken de buitensporige handen wassen. Specifieke getallen tellen, zijn hercontrole en dwangmatig organiseren ook gemeenschappelijk gedrag.

PTSS kan betrekken Flashbacks en slaap problemen

Post-traumatische stress-stoornis treft ongeveer 7 miljoen Amerikanen. PTSS is een psychiatrische aandoening, die intense angst veroorzaakt nadat een persoon heeft ervaren of getuige geweest van een zeer traumatische gebeurtenis. Slachtoffers van verkrachting, bestrijding van veteranen en overlevenden van terroristische aanslagen, genocide, foltering en natuurrampen hebben een hoge waarschijnlijkheid van PTSS lijden. Hardnekkige, chronische nachtmerries en flashbacks over de traumatische gebeurtenis zijn gemeenschappelijk. Specifieke gebeurtenissen of Data, zoals de verjaardag van een tragische gebeurtenis, kunnen leiden tot een flashback. De persoon zal gaan naar grote lengten te voorkomen dat een bepaalde situatie en bij tijden gevoel het gevoel dat ze is de gebeurtenis herbeleven. Slapen is problematisch vanwege terugkerende nachtmerries. Wordt gemakkelijk opgeschrikt en hyper-waakzaam zijn belangrijke symptomen, ook.

Paniekstoornis en sociale fobie oorzaak isolatie

Paniekstoornis treft ongeveer 6 miljoen Amerikanen, volgens NIMH. Paniekstoornis treedt op wanneer een persoon een onvoorspelbaar, beangstigend lijdt, overweldigende gevoel van controle te verliezen. Meer dan 22 procent van de mensen haasten naar de SEH omdat ze denken dat ze een hartaanval zijn eigenlijk lijden een aanval van de paniek, volgens de Harvard Medical School. Pijn op de borst, een bonzend hart, kortademigheid, en tintelende handen en voeten zijn belangrijke fysieke symptomen van een paniekaanval. Sommige mensen ontwikkelen na een aanval van de paniek, een intense angst van het uitgaan in het openbaar. Ze vrezen dat zij zullen hebben andere paniek aanval en verlegenheid zelf. Hoewel een paniekaanval als een uur voelt lang in de duur, de meerderheid van de paniekaanvallen piek binnen 10 minuten max.

Sociale fobie, sociale fobie, treft ongeveer 15 miljoen Amerikanen of is een intens gevoel van onbehagen en zelfbewustzijn in alledaagse situaties. Mensen met een sociale fobie Vermijd sociale situaties en partijen, omdat ze vinden dat anderen zijn hen te oordelen. Logisch beseffen ze dat hun angsten zijn irrationeel, maar ze blijven optreden overweldigende gevoelens van angst voor het invoeren van sociale instellingen.


gerelateerde artikelen