Voeding feiten voor groentesoep

February 3

Voeding feiten voor groentesoep

Groentesoep is met allerlei groenten samen in een bouillon gekookt, een klassieke gerecht. Groentesoep recepten kunnen gepersonaliseerd worden met verschillende groenten, mengsels en kruiderijen die veranderen van de totale voeding feiten, maar meest groentesoepen bevatten vitaminen en mineralen samen met een saldo van koolhydraten, vet en eiwit.

Calorieën

Het totaalaantal calorieën in groentesoep zal variëren op basis van de ingrediënten, maar de meeste plantaardige soepen bevat ongeveer 50 tot 100 calorieën per portie van 1-cup. Een portie van de Weight Watchers nul punt plantaardige soep, bijvoorbeeld, bevat 63 calorieën, met 73 procent uit koolhydraten, 10 procent uit vet en 17 procent uit eiwitten.

Macronutriënten

De koolhydraten gevonden in groentesoep komen voornamelijk uit de groenten. Daarnaast dienen groenten ook als een belangrijke bron van voedingsvezels. Verkorte groentesoep, bijvoorbeeld, bevat ongeveer 15 g totale koolhydraten, evenals 3 g voedingsvezels en 5 g suikers. Eiwit kan worden gevonden in select groenten maar ook van toegevoegde rundvlees of kipproducten zal komen. De meeste plantaardige soepen bevatten lage bedragen van verzadigd vet en cholesterol.

Vitaminen en mineralen

Vanwege de verscheidenheid aan groenten inbegrepen, kan groentesoep bieden een aanzienlijke hoeveelheid vitaminen en mineralen. De totale hoeveelheid vitaminen en mineralen is afhankelijk van de selectie, de verscheidenheid en de hoeveelheid groenten featured in de soep. De meest voorkomende vitaminen en mineralen in groenten bevatten vitamine E, thiamine, niacine, vitamine B6, kalium, koper, mangaan en vitamine A.

Effecten

Groentesoep is een lage glycemische voeding omdat de meerderheid van de koolhydraten complex zijn. Een portie van groentesoep gelederen als een 6 op de geschatte glycemische lading, een maateenheid die is gebruikt om te bepalen van een levensmiddel invloed op de bloedsuikerspiegel van het lichaam. Volgens «««NutritionData.com, iemands geschatte glycemische lading mag niet meer dan 100 per dag, dus groentesoep wordt beschouwd als laag op de geschatte glycemische schaal.

De ontsteking factor, een meting gebruikt om te bepalen van de inflammatoire of anti-inflammatoire die iemands reactie aan levensmiddelen is, is een ander effect groentesoep op het lichaam heeft. Groentesoep wordt beschouwd als mild inflammatoire met een IF-rating van-14. Vergelijkbaar met de geschatte glycemische lading, de als rating heeft een streefcijfer van 50 € per dag.

Overwegingen

Sommige plantaardige soep recepten kunnen grote hoeveelheden natrium. Dientengevolge, natriumarm recepten zijn beschikbaar die kunnen verminderen de totale hoeveelheid natrium per dosering van 890 mg tot iets meer dan 100 mg.


gerelateerde artikelen