Tarwe en afvallen

July 23

Tarwe en afvallen

Tarwe is verreweg het meest algemeen verbruikt graan in de VS en levert een groot deel van de koolhydraten en calorieën in de standaard Amerikaanse dieet. Tarwe en tarwemeel van zachte worden gebruikt om brood, pasta, ontbijtgranen, pizza deeg, crackers, bagels, muffins, cookies, croissants, granola bars, broodjes, subs, cakes, en vele andere gebakken goederen. Veel van de voedingsmiddelen die met deze populaire granen graan zijn zeer verfijnde en verwerkte en kunnen bijdragen aan uw gewichtsproblemen.

Calorieën en koolhydraten

Veel levensmiddelen die tarwe en tarwebloem hebben een hoog gehalte aan calorieën en koolhydraten. Bijvoorbeeld een schaal van 2 kopjes pasta bevat 440 calorieën en 86 g koolhydraten, een bagel bevat ongeveer 340 calorieën en 66 g koolhydraten en een muffin bosbes kunnen bevatten omhoog tot 550 calorieën en 69 g koolhydraten, volgens de USDA National Nutrient Database. Het is gemakkelijk om te veel eten tarwe-bevattende voedingsmiddelen, omdat ze rijk aan koolhydraten zijn en koolhydraten zijn de minste satiating van de drie macronutriënten, waaronder ook vet en eiwit, volgens een mei 2008 de kwestie van "The American Journal of Clinical Nutrition." Veel van deze verwerkte, hoge-carb voedingsmiddelen hebben kunnen ook een verslavende werking dankzij smaakversterkers en andere eetlust-stimuleren additieven. Hoe meer je eet, hoe meer je ze hunkert.

Koolhydraten en insuline

Inname van koolhydraten stimuleert het vrijkomen van de anabole hormoon insuline door de alvleesklier. Insuline is een belangrijk hormoon dat helpt u de controle uw stijgende bloedsuikerspiegel na een koolhydraatrijke maaltijd. Insuline maakt om zich te ontdoen van de extra suiker in uw bloed circuleren, het invoeren in uw cellen waar het kan worden opgeslagen als lichaamsvet. Als je veel koolhydraten uit tarwe eet, uw hogere niveaus van de insuline kunnen voorkomen dat u gewicht verliezen. Een studie gepubliceerd in 2004 in "Annals of Internal Medicine" blijkt groter gewichtsverlies met een low-carb, vetrijke dieet, het beperken van koolhydraten tot 20 g per dag door het elimineren van tarwe en andere koolhydraten-rijk voedsel, vergeleken met een laag vetgehalte, hoog-carb dieet.

Leptine resistentie

Tarwe en andere granen meest bevatten lectines, een samengestelde natuurlijk geproduceerd door planten om hen te beschermen tegen potentiële vijanden. Sommige onderzoekers veronderstellen dat deze lectines kunnen compromis uw signalen van honger en verzadiging, volgens een dierlijke studie gepubliceerd in December 2005 voor "BMC endocriene stoornissen." Volgens deze studie, kan eten van granen zoals tarwe maken u meer honger, die zou leiden tot overeten en bijgevolg gewicht winst of een onvermogen om gewicht te verliezen.

Afvallen zonder tarwe

Indien u een heleboel tarwe en strijd met uw gewicht verbruikt, kan u experimenteren met minderen of afsnijden van tarwe in uw dieet. De low-carb route, kun je door simpelweg het elimineren van tarwe-bevattende voedingsmiddelen en vervangen door meer niet-zetmeelhoudende groenten en gezonde vetten van olijfolie, avocado, noten en hun boter. Als u besluit om het verlagen van je koolhydraten inname, eerst uw arts raadplegen omdat uw medicijnen aanpassingen voorschrijven. Als u liever niet te verminderen van uw inname van koolhydraten, vervangen door voedingsmiddelen op basis van tarwe koolhydraten uit fruit, zoete aardappelen, winterpompoen, quinoa, boekweit en yoghurt. Probeer een van deze opties voor ten minste een maand en u zal zitten kundig voor bepalen dat of elimineren van tarwe kan helpen je gewicht verliezen gemakkelijker.


gerelateerde artikelen