Wat Is de definitie van wellness-programma's?

May 17

Wellness is een actief proces via welke mensen bewust van geworden en maken keuzes richting, een meer succesvolle bestaan. Deze gezonde balans van de geest, lichaam en geest resultaten in het algemeen gevoel van welzijn. Wellness-programma's zijn ontworpen om te helpen bereiken van een toestand van welzijn door het verstrekken van diensten gericht op de promotie of het onderhoud van goede gezondheid in plaats van de correctie of behandeling van een slechte gezondheid.

Afmetingen van Wellness

Er zijn zeven dimensies van wellness: lichamelijke, geestelijke (intellectuele), emotionele, milieu, sociale, spirituele en bedrijfspensioenen. Deze dimensies zijn gerelateerd en een andere, en daarom is het belangrijk om aan te pakken van meerdere dimensies in wellness-programma's kan beïnvloeden. Wellness-programma's voornamelijk gericht op fysieke, intellectuele, emotionele en milieu wellness, maar soms ook spirituele wellness wanneer opgenomen in een geloof-gebaseerde wellness-programma.

Overwegingen

Wellness is een term die worksite of corporate wellness-grotendeels zijn gekoppeld. Het doel van worksite wellness-programma's is om de kosten van de ziektekostenverzekering vorderingen door verbetering van de gezondheid van de werknemers en vervolgens de return on investment (ROI) te maximaliseren. Meer bedrijven zijn uitvoering van wellness-programma's als een werknemer voordeel voor gezondheidsbevordering en ziektepreventie en zelfs gezondheid dekking premies als stimulans voor deelname kunnen verminderen.

Programma elementen

Hoewel er vele niveaus van wellness-programma's, bestaat een uitgebreide wellness-programma uit vijf onderdelen. Volgens de Amerikaanse Office van personeelsbeheer en gezonde mensen 2010 omvatten de elementen gezondheidsvoorl. / opvoeding, ondersteunende sociale en fysieke omgevingen, integratie van de worksite wellness-programma in de organisatorische structuur, de verbanden met verwante programma's (bijvoorbeeld werknemer bijstand programma (EAP), fitnesscentra, enz.), en gezondheid screening programma's.

Voordelen

Persoonlijke redenen en doelstellingen om deel te nemen in de wellness-programma's worden gewoonlijk gedreven door de wens om goede gezondheid en een betere kwaliteit van leven. 70 jaar leven volstaat niet alleen omdat mensen willen leven 70 jaar zonder ziekte of ziekte, die betrekking heeft op de kwaliteit van het leven, niet kwantiteit. Boeiende inspanningen steun van de bevordering van de gezondheid in het veroveren van deze doelstelling.

Voorbeelden

Er zijn vele variaties van wellness-programma's. Kleinere programma's eventueel gezondheid promotie nieuwsbrieven en gezondheid onderwijs presentaties, terwijl grotere programma's fitnesscentra en gezondheidsonderzoeken kunnen bepalen. Ongeacht het programma is het doel individuen om gezonder te maken.


gerelateerde artikelen