Medicijnen die leiden een vergroot hart tot kunnen

June 22

Medicijnen die leiden een vergroot hart tot kunnen

Een vergroot hart, ook bekend als cardiomegaly, is een aandoening met een aantal oorzaken, volgens het betere gezondheid kanaal. Het komt in zowel symptomatisch als asymptomatisch vormen, en is in verband gebracht met negatieve hart manifestaties, vochtretentie, onregelmatige hartslag en ongewoon hartkloppingen. Onder de vele oorzaken van een vergroot hart zijn het gebruik van bepaalde medicijnen.

Medicijnen veroorzaken hoge bloeddruk

MayoClinic.com merkt op dat hoge bloeddruk kan leiden tot uitbreiding van het hart als de spier harder werken moet om het bloed door het lichaam verplaatsen. Daardoor kunnen medicijnen die verhoogde bloeddruk neveneffect hebben de grootte van het hart beïnvloeden.

Regulering van de schildklier medicijnen

Betere gezondheid kanaal merkt dat schildklier behandelingen een invloed op de grootte van het hart hebben kunnen. MayoClinic.com verbindt beide een underactive en overactieve schildklier met uitbreiding van het hart. Medicijnen die invloed hebben op schildklier niveaus in het lichaam zijn derhalve potentiële triggers voor een vergroot hart.

Medicatie veroorzaakt lage rode bloedcellen graven

Lage rode bloedcellen graven zijn verbonden door MayoClinic.com met een vergroot hart. Het lage niveau van zuurstof in het bloed van een lage rode bloedcellen zorgt ervoor dat het hart harder werken om zuurstofniveaus in de extremiteiten. Dit verhoogt de grootte van het hart.

Heavy Metal supplementen

Ijzersupplementen kunnen leiden tot verhoogde ijzer niveaus in het lichaam wat resulteert in een vergroot hart, volgens MayoClinic.com. Dit geldt met name ten aanzien van het linkerventrikel. MedlinePlus merkt op dat niveaus van andere zware metalen uit natuurlijke opbouw of suppletie verhoogde zijn gekoppeld aan een vergroot hart als gevolg van hun relatie tot de ontwikkeling van myocarditis, een ernstige hart-infectie.


gerelateerde artikelen