Zeventien weken zwanger & niet veel beweging van de Baby

May 5

Zeventien weken zwanger & niet veel beweging van de Baby

Tijdens het tweede trimester van de zwangerschap, kunnen zwangere vrouwen zelden significante, regelmatige foetale verkeer voelen. Hoewel ongeboren baby's beginnen verkeer tijdens het eerste trimester, zwangere vrouwen in het algemeen beginnen gevoel van hun baby's kicks en tuimelt enige tijd tussen de 18e en 21e week van de zwangerschap. Als je 17 weken zwanger en voel me niet veel verkeer, is het onwaarschijnlijk dat er enige reden tot bezorgdheid is.

Quickening uitgelegd

De eerste waargenomen bewegingen van een ongeboren baby omvatten een mijlpaal bekend als "quickening". Vóór de komst van echografie monitoring was quickening het eerste teken dat een foetus levend en bloeiende was. Volgens de "Essentials of neonatale Medicine" door Malcolm I. Levene et al. voelen vrouwen in het algemeen van de baby quickening op rond de 20e week van de zwangerschap. Multiparous vrouwen--degenen die geweest in het verleden--zwanger zijn gevoeliger voor deze sensaties en voelen de eerste foetale bewegingen op of rond de 18e week van de dracht.

Normaal bereik

De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap meldt dat quickening zo spoedig de 13e week van de zwangerschap of zo laat uitgevoerd als de 25ste week, terwijl nog binnen het normale bereik kan optreden. Als zodanig, is het volkomen normaal is voor een 17-week-zwangere vrouw zich weinig of geen foetale verkeer. De aanstaande moeder hoeft niet te zorgen te maken over de gezondheid van haar ongeboren kind, tenzij ze nog steeds om het waarnemen van weinig of geen foetale verkeer na de 25e week van de dracht.

Sparse verkeer

Heidi Murkoff, auteur van de "Te verwachten" serie van boeken, schrijft "raak niet in paniek als je enkele uren--- of zelfs een dag of twee---zonder enige beweging te merken. In dit stadium en met je baby nog heel klein is het normaal niet te voelen van regelmatige beweging." Zeventien weken in een zwangerschap, is een ongeboren baby nog steeds veel te klein voor het genereren van de krachtige, regelmatige, tastbaar kicks gezien later in de zwangerschap. Gevoelens van verkeer tijdens de 17e week zijn een teken dat de baby het goed doet. Als meerdere uren of zelfs dagen, tussen de vroegst waargenomen bewegingen doorgeeft, is er over het algemeen geen reden tot bezorgdheid.

Overwegingen

De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap adviseert vrouwen om te beginnen met grafieken van foetale bewegingen tijdens de 28ste week van de zwangerschap. Na dit punt, misschien een plotselinge afname van de waargenomen kicks signaal een probleem. Hoewel een vrouw zal zelden het gevoel van regelmatige trappen tijdens de 17e week, kan er een reden tot bezorgdheid als ze zeer regelmatige beweging gevolgd door weinig of niets voelt. Bel je verloskundige of vroedvrouw op elk gewenst moment je bezorgd over je ongeboren baby's gezondheid en welzijn. Een deskundige evaluatie kan helpen om geruststelling.


gerelateerde artikelen