Dieet te verhogen van de patiënt van een Chemo Blood Count

May 4

Tijdens chemotherapie, kan uw totale telling van bloed laten vallen als een neveneffect van de behandeling. Bloedarmoede, of een aanzienlijk verminderd aantal rode bloedcellen, kan verzacht worden door het volgen van een evenwichtig dieet dat benadrukt van eiwitten en vitaminen en mineralen. Hoewel misselijkheid en andere bijwerkingen uw eetlust beperken kunnen, vindt u in elke groep van voedsel om te voldoen aan uw verhoogde behoeften voor algemene en bloed-gebouw voeding voedselpunten. Laat uw arts calorie en portie grenzen aan uw conditie.

Protein Foods

Gezonde proteïne voedingsmiddelen bevatten het eiwit chemo patiënten nodig voor cellulaire reparatie, alsmede de vorming van rode bloedcellen. Mager vlees, zeevruchten en bonen bevatten ook ijzer en een bereik van B-vitaminen die nodig zijn voor het verhogen van de rode bloedcel productie, met minder vet aan het temperen van uw eetlust. Kies rundvlees lendenen, skinless kip, zalm of heilbot voor eiwitrijk, lever, kokkels en bonen voor hoge ijzer. Om te controleren van misselijkheid, bakken of braden van vlees en vis in plaats van het frituren.

Graan voedingsmiddelen

Volgens de dienst van de klinische voeding tolereren chemo-patiënten vaak zetmeelrijke voedingsmiddelen ook gevonden in de graan-groep. Als andere voedingsmiddelen onsmakelijk lijken, krijg je eiwitten, ijzer en vitamine B van voedingsmiddelen zoals verrijkte ontbijtgranen, toast, crackers, noedels en gestoomde rijst. Verrijkte of hele korrels indien mogelijk, voor grotere voeding eten.

Zuivelproducten

Terwijl zuivelproducten zoals melk en kwark zijn bekende calcium bronnen, zijn ze ook sterke leverden van eiwitten en B-vitamines. Na chemotherapie, kunnen koude gerechten worden aantrekkelijker voor u dan warme voorgerechten. Naast vetarme melk, yoghurt en kaas, kunnen gerechten die deze ingrediënten bevatten die daarmee helpen verhogen van uw bloed tellen. Probeer smaak pudding, milkshakes, yoghurt en fruit smoothies en kaas sandwiches.

Vruchten

De meeste vruchten bevatten vitamine C, een voedingsstof die uw lichaam nodig heeft te bestrijden infectie gedurende de behandelingsperiode van uw en te absorberen dieet ijzer gebruikt bij het maken van bloedcellen. Fruit met een hoog vitamine C bevatten sinaasappelen, aardbeien en Kantaloepen. Gedroogde vruchten zoals rozijnen en sappen zoals snoeien sap zijn goede bronnen van ijzer.

Groenten

Groenten die grote hoeveelheden vitamine C bieden bevatten broccoli en paprika. Donker groene groenten dreigen te doen van ijzer en vitamine B. spinazie, vooral, maakt een voedzame keuze voor chemotherapie patiënten, eiwit, evenals belangrijke inhoud van ijzer, en vitaminen B en C. De nutriënten concentratie in spinazie neemt toe met het koken.


gerelateerde artikelen