Welke oorzaken losse gewrichtsbanden?

March 7

Welke oorzaken losse gewrichtsbanden?

Ligamenten zijn taai vezelig bands van weefsel die verbinding maken met één been naar de andere, en vaak dekking van een gewricht. Ligamenten structuur geven en helpen gemeenschappelijke functie definiëren, en helpen houden van botten in de nabijheid tijdens beweging. Ligamenten kunnen gemakkelijk worden beschadigd en overbelast. Zij doen ook niet in het algemeen genezen heel goed een keer gewond. Ligament laksheid of losheid, oorzaken van instabiliteit in het gewricht en kan leiden tot schade aan de gezamenlijke en omliggende weefsels.

Corticosteroïd injectie

Corticosteroïden zijn voorschriftmedicijnen die zeer effectief zijn bij het verminderen van de ontsteking en pijn. Deze medicijnen kunnen mondeling of door het injecteren van hen rechtstreeks in de plaats van de ontsteking te verminderen van systemische bijwerkingen worden gegeven. Corticosteroïden bijdragen tot het verminderen van de symptomen van een musculoskeletal verwonding, maar het onderliggende probleem niet behandelen, en zo vaak herhaalde injecties nodig zijn. Wanneer de medicatie wordt herhaaldelijk geïnjecteerd in een gewricht, kan er zwakte in de omringende ligamenten, pezen en spieren, volgens de Cleveland Clinic.

Syndroom van Down

Down syndroom is een genetische aandoening veroorzaakt door een chromosomale schrapping. Een normale gezonde menselijke cel heeft 23 paar chromosomen die de genetische materiaal bevatten. Met het syndroom van Down veroorzaakt onjuiste reproductie tijdens de celdeling een probleem op de 21e chromosoom. Dit leidt tot mentale retardatie, verschillende gezichts afwijkingen en meerdere musculoskeletal zwakheden. Volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen, syndroom van Down is een van de meest voorkomende genetische aandoeningen, en patiënten met de voorwaarde ervaring joint en ligament laksheid, vooral in de nek. Een vaak getroffen ligament in de cervicale wervelkolom wordt gevonden tussen de eerste en tweede wervels, en leidt tot instabiliteit tussen deze twee botten die leiden compressie van het ruggenmerg tot kunnen.

Ehlers-Danlos syndroom

Ehlers-Danlos syndroom is een genetische aandoening die optreedt wanneer cel reproductie niet naar behoren treedt en de chromosomen niet precies worden gereproduceerd. In deze voorwaarde, wordt collageen, een onderdeel van bindweefsel, niet op de juiste manier gesynthetiseerd. Collageen helpt met elasticiteit in spieren en bloedvaten, ligamenten, pezen, huid, die allemaal zijn getroffen in Ehlers-Danlos syndroom. Personen met deze aandoening hebben vaak zeer elastische huid en ligamenten, waardoor ernstige gezamenlijke instabiliteit. Volgens het Ehlers-Danlos syndroom netwerk, er is geen remedie voor de conditie en behandeling is gericht op het beheer van de symptomen.

Trauma

Traumatisch letsel aan de ligamenten is een gemeenschappelijk optreden. Sommige van de steeds vaker gewonde gewrichten zijn knieën, enkels, nek en lage; Deze zijn vaak gewond bij auto ongevallen en sport verwondingen. Ligamenten doen niet goed genezen, en wanneer verstuikt, ze worden uitgerekt en zwak, leidt tot mogelijke gezamenlijke instabiliteit. Volgens MedlinePlus klagen personen die hebben geleden onder eerdere ligament schade in de knie vaak dat hun gezamenlijke unstable voortaan. Dit is omdat de ligamenten die rondom het kniegewricht overbelaste en losse geworden.


gerelateerde artikelen