Hoe te voorkomen gespleten haarpunten & haar breuk

October 21

Gespleten haarpunten is de term die op de einden die u aan het einde van haar schachten ondersteunen. Een splitsing is de scheiding van haar cel lagen. Gespleten punten en over het geheel genomen haar breuk kun je haar droog, broos en vatbaarder voor vergieten. Het verzorgen van je haar goed kunt voorkomen gespleten haarpunten en haaruitval.

Stap 1

Voorkomen van gespleten haarpunten en haar breuk met behulp van het juiste type voor haar styling tools op je haar. Bijvoorbeeld kan met behulp van een kam of borstel met fijne haren je dikke haar te breken, vooral als u het ruwweg kam of meer dan nodig is. Kies een penseel met groter, steviger borstels die overweg kan met dik, krullend of golvend haar. Zelfs als de textuur van je haar fijn is, de hoeveelheid van het borstelen om schade te voorkomen.

Stap 2

Shampoo je haar alleen zo vaak als nodig om te voorkomen van gespleten haarpunten. Hebt u een vette hoofdhuid, kan nog steeds je een dagelijks wassen is in orde, maar het kiezen van een zachte shampoo Beperk de blootstelling aan chemische stoffen die leiden haar breuk tot kunnen wanneer gebruikt in overvloed. De Amerikaanse Osteopatisch College van Dermatologie suggereert masseren shampoo in je hoofdhuid te verwijderen van oliën en laten het zeepsop lopen over de lengte van je haar te reinigen van de uiteinden om te minimaliseren van de effecten van agressieve chemicaliën en overmatig wassen.

Stap 3

De conditie van je haar vocht toevoegen. Airconditioning haar af en toe--de frequentie hangt op hoe vaak u uw haar--wassen je haar kan houden van het krijgen te droog. Droog haar is meer gevoelig voor breuk.

Stap 4

Afzien van permanenten, relaxers en andere chemische-gebaseerde haar behandelingen wanneer u merkt dat je steeds droog en broos haar. De chemicaliën kunnen uitdrogen van uw haren, verhogen de kans op breuk.

Stap 5

Krijg regelmatig trims te voorkomen gespleten haarpunten. De AOCD stelt dat de enige manier om zich te ontdoen permanent van gespleten haarpunten te snijden je haar boven de splitsing. U kunt ook voorkomen dat haar breuk door het behoud van gezonde sloten; trimmen van de uiteinden weerhoudt hen steeds overdreven droog en breekbaar. Het dragen van je haar in losse stijlen kan ook helpen houden uw haar gratis breuk; strakke vlechten en cornrows kunnen schade aan de haarschacht, soms definitief.

Wat die u nodig hebt

  • Kammen en borstels
  • Shampoo
  • Conditioner

gerelateerde artikelen