Saw Palmetto voor Diabetes

November 22

Saw palmetto, een plant die soms in de geneeskunde gebruikt voor de behandeling van een vergrote prostaat, is gebruikt als een remedie voor verschillende gezondheidsvoorschriften. Hoewel bronnen zelden saw palmetto onder de kruiden om te helpen diabetes vermelden, kan het bevatten eigenschappen die bepaalde gevolgen van de aandoening verlichten kunnen, zoals eventueel helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel. Echter, met behulp van saw palmetto of andere alternatieve geneeskunde moet gebeuren onder toezicht van uw arts wanneer je diabetes hebt.

Bloedsuiker

Diabetes treedt op wanneer de lichaamscellen gebruik geen bloedglucose, ook wel genoemd bloedsuiker, goed en de niveaus beginnen te schommelen. Bij type 2 diabetes, de alvleesklier produceert insuline, die bloedsuikerspiegel wordt geregeld, maar de cellen zijn onbekwaam om te erkennen, waardoor een tekort in de productie van insuline. Bij type 1 diabetes produceert het lichaam geen insuline helemaal. Type 1 diabetes is soms bedoeld als jeugddiabetes, maar volwassenen kunnen het ook krijgen. Dieet, oefening en medicijnen helpen om controle van de voorwaarde.

Symptomen

Vermoeidheid is vaak een symptoom van beide typen van diabetes, omdat het lichaam niet de suiker van het bloed om energie te produceren. Andere symptomen zijn ongewone dorst, frequent plassen, extreme honger, gewichtsverlies en prikkelbaarheid. Type 2 diabetes kan ook leiden tot wazig zicht, kneuzingen of bezuinigingen die langzaam genezen, tintelingen en gevoelloosheid in de extremiteiten, en frequente infecties van huid of tandvlees.

Mogelijke voordelen

Saw palmetto kan helpen de alvleesklier en bijdragen tot het evenwicht bloedsuikerspiegel voor diabetes, volgens een artikel op The kruiden Place website geschreven door James D. Jenks, doctor in de homeopathische geneeskunde. De vruchten van de plant kan helpen herstellen verspillen lichaam voorwaarden en werk om mensen te helpen met type 2 diabetes. Saw palmetto is slechts een van vele kruiden die Dr. Jenks vermeldt die kunnen helpen bij het herstellen van de bloedsuikerspiegel voor diabetici. Het gaat hierbij om gouden zegel, jeneverbessen, toorts bladeren, duizendblad bloem en knoflook lamp. Vanwege de algemene zwakte en vermoeidheid veroorzaakt door diabetes, omvatten sommige klachten van de wanorde impotentie. Saw palmetto is gebruikt ter verbetering van de seksuele drift, MedlinePlus notities, maar onderzoek op dit gebied blijft onduidelijk.

Bijwerkingen

Saw palmetto is gebruikt als een diureticum toe stroom van urine, maar er is onvoldoende onderzoek is gedaan om te bevestigen de doeltreffendheid ervan, volgens MedlinePlus. Vaak moeten plassen is een symptoom van de diabetes, omdat teveel suiker in het bloed in het bloed opbouwt, waardoor de nieren te absorberen en uitscheiden van de overtollige suiker, wat ook tot verhoogde dorst leidt. Beperkt bewijs suggereert dat saw palmetto problemen met de alvleesklier voor sommige mensen veroorzaken kunnen, maar is er niet genoeg onderzoek gedaan op dit gebied, en de problemen kunnen worden veroorzaakt door andere factoren. MedlinePlus stelt dat saw palmetto is waarschijnlijk veilig voor de meeste mensen te nemen, met mogelijke milde bijwerkingen, zoals duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid.


gerelateerde artikelen