Onafhankelijke Studies over de veiligheid van Tampons

April 4

Onafhankelijke Studies over de veiligheid van Tampons

In de late jaren 1970 en vroege jaren 1980 verhoogd aantal gevallen van een ernstige stoornis genoemd toxisch shocksyndroom bij vrouwen met tampons bezorgdheid over de veiligheid. Vragen gericht op de veiligheid tampon gebruiken als het apparaat voor een langere periode en of super absorberende tampons stelde een groter risico voor de gezondheid ten opzichte van de normale verscheidenheid binnen de vagina werd behouden. Meer recentelijk, nieuwe bezorgdheid over eventuele verontreiniging van tampons door een ecologische toxine genoemd dioxine gerezen, te vragen onderzoek naar de zuiverheid van de bestanddelen van de tampon.

Toxische Shock Syndroom

Toxische shock syndroom, of TSS, is een potentieel dodelijke aandoening wordt veroorzaakt door toxines uitgebracht door Staphylococcus bacteriën, meestal genaamd "Stafylokok." TSS kan optreden bij mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden, en is gekoppeld aan ernstige huid en andere soorten infecties. De associatie tussen TSS en tampon gebruik heeft betrekking op de mogelijkheid dat staph bacteriën in tampons, die blijven bestaan voor een lange tijd vermenigvuldigen kunnen, waardoor ze te groeien van controle in de vagina van een vrouw en vrij van gevaarlijke toxine.

Hoewel de precieze link tussen tampon gebruik en ontwikkeling van TSS niet helemaal duidelijk is, is er gesuggereerd dat vaginale droogheid of zweren veroorzaakt door langdurig gebruik van de tampon mogelijk bacteriën en hun gifstoffen aan meer eenvoudig invoeren van een vrouw omloop. In één van de oorspronkelijke studies koppelen tampon gebruik en TSS, gepubliceerd in "Journal van de American Medical Association" in augustus 1982, de onderzoekers vonden dat 50 vrouwen die uitbesteed TSS waarschijnlijker een specifieke tampon gebruikt merk maar vond geen andere factor die in verband met de ontwikkeling van de ziekte.

Absorptie

Het merk van hoogst-absorberend tampon meest geassocieerd met TSS van de markt is gehaald, en de absorberende stoffen die merk worden niet langer gebruikt in de productie van de tampon. Echter, bieden vele merken van de momenteel verkochte tampon super absorberende rassen. Dit heeft geleid tot nieuwe onderzoek naar de mogelijke relatie tussen super absorberende tampons en de groei van vaginale bacteriën.

In een klinische studie gepubliceerd in the "Journal of Women's Health" in februari 2010, studeerde onderzoekers een groep 95 vrouwen die werden toegewezen aan ofwel een label "super-plus absorptie" of een experimentele tampon met nog grotere absorberende potentieel momenteel verkochte tampon te gebruiken. Na beoordeling van de vaginale bacteriën en de behandeling van het vaginale slijmvlies in alle studiedeelnemers, vonden de onderzoekers geen verschillen tussen de twee groepen, waardoor ze tot de conclusie dat beide soorten tampons even veilig.

Dioxine

Dioxine is een algemene term die omvat een groep van soortgelijke giftige chemicaliën, allemaal geassocieerd met een verhoogd risico om kanker te ontwikkelen. Omdat sommige tampons bevatten rayon--een materiaal waarvan vervaardiging dioxine inhouden kan--is de mogelijkheid dat sommige tampons kleine hoeveelheden dioxine bevatten kunnen gesteld. De Amerikaanse Food and Drug Administration verslagen dat de dioxineniveaus in tampons bijna niet aantoonbaar zijn. Verschillende onafhankelijke studies hebben ook deze kwestie behandeld. In een studie gepubliceerd in de uitgave van januari 2002 van "Environmental Health Perspectives", analyseerde onderzoekers 4 merken van tampons, met inbegrip van all-katoen en katoen-plus-rayon typen. Zij vonden dat geen de gevaarlijkste dioxine samengestelde bevatte. Alle merken onderzocht die uiterst kleine maar detecteerbare hoeveelheid andere dioxinen op niveaus 13.000 tot 240.000 keer minder dan gemeenschappelijke posities van een normale dieet. Op basis van deze bevindingen, concludeerden de onderzoekers dat tampons niet aanzienlijk aan dioxine blootstelling bijdragen.

Overwegingen

Hoewel TSS en andere tampon-gerelateerde problemen uiterst zeldzaam zijn, het kiezen van de juiste tampon voor uw behoeften kunnen van belang. Overeenkomen met de extinctie van de tampon die u met uw menstruatie, met behulp van haar vermogen om te absorberen uw stroom kiezen voor een 4 uur durende periode als een algemene leidraad voor de juiste keuze, de FDA adviseert. De Amerikaanse Universiteit van verloskundigen en gynaecologen wijst erop dat een gebruikte tampon moet volledig vochtig en gemakkelijk te verwijderen. U moet geen ervaren vaginale droogheid of irritatie bij het gebruik van een tampon voor de juiste extinctie. Als u zich zorgen maakt over enig aspect van het gebruik van de tampon, bespreken met uw arts om te bepalen van de beste strategie voor uw situatie.


gerelateerde artikelen