Is kauwgom uw eetlust onderdrukken?

September 13

Is kauwgom uw eetlust onderdrukken?

De meeste soorten kauwgom hebben relatief weinig calorie├źn per stuk, meestal 10 of minder, zodat ze een goede manier voor u om een beetje zoet positiebepaling. Sommige, maar niet alle, onderzoek toont aan dat kauwgom kan helpen verminderen van uw eetlust, ten minste voor een tijdje. Deze afname van de eetlust, echter zal niet noodzakelijkerwijs leiden tot gewichtsverlies.

Verminderde eetlust en snacken

Deelnemers aan een studie gepubliceerd in "Honger" in oktober 2011 die gekauwd gom gedurende 15 minuten elk uur na de lunch aten 10 procent minder dan degenen die niet het kauwen van kauwgom wanneer aangeboden een snack drie uur later. De kauwgom kauwen geholpen limiet het hunkeren naar voor zowel zoete en zoute snacks en hielp deelnemers gevoel minder honger.

Tegenstrijdige resultaten

Niet alle studies hebben echter dalingen van snoepen, aangetoond. Een studie gepubliceerd in "Honger" in mei 2007 vond dat kauwgom gedurende 15 minuten per uur na lunch cravings voor zoete snacks, maar niet voor zoute ones daalde. Een andere studie, gepubliceerd in het hetzelfde tijdschrift in maart 2007, vond dat de deelnemers die gekauwd tandvlees wanneer honger of die gekauwd tandvlees twee uur na de lunch niet ervaren een afname in eetlust of snoepen tijdens de rest van de dag, vergeleken met deelnemers die niet kauwgom kauwen.

Effect op gewichtsverlies

Verwacht niet te beginnen met kauwgom en hebben uw extra pond smelt af. Een studie gepubliceerd in "Obesitas" in maart 2012 vond dat kauwgom voor ten minste 90 minuten die per dag op een regelmatig schema voor acht weken niet tot een meer gewichtsverlies leiden dan een hand-out wordt gegeven over voeding. Moet u de gebruikelijke aanbevelingen volgen--minder eten en meer--oefenen als je wilt afvallen.

Andere overwegingen

Hoewel elk type van gom verhogen de hoeveelheid speeksel in je mond helpen kan te helpen dragen uit stukjes voedsel, kan stick met suikervrije kauwgom met het zegel van American Dental Association, als dit type van gom helpen lager uw risico voor holten de meest. Kauwgom na de maaltijd is het beste voor het beperken van Holten, terwijl kauwgom regelmatig tussen de maaltijden kan effectiever voor het verminderen van uw eetlust.


gerelateerde artikelen