De taille Hip/ratio voor metingen & beperkingen

October 4

De taille Hip/ratio voor metingen & beperkingen

De cardiovasculaire en lichaamsbeweging protocollen van de beoordeling van de American College of Sports Medicine, ACSM, gebruik gewicht-tot-heup ratio's om te categoriseren van uw risiconiveau voor hart-en vaatziekten en veiligheid op verschillende oefening niveaus. Hogere ratio's zijn ook kenmerkend voor diabetes, hypertensie en coronaire ziekte. Leren hoe goed meten uw taille en heup zorgt een categorisatie die u op deze verhouding baseren aan ACSM normen voldoet. Taille-aan-heup verhouding is handig voor de normale bevolking; in sommige gevallen heeft deze meting echter beperkingen.

Taille meting

Om te meten uw taille goed, staan rechtop en ontspannen van je armen langs je lichaam. Je voeten samen bewegen en normaal te ademen terwijl het houden van uw buikspieren ontspannen. Het smalste gebied tussen de navel en de onderkant van uw borstbeen zoeken. Wikkel een meetlint horizontaal rond uw taille doek waar het smalste stuk is. Record de maat in centimeters. Herhaal na rusten voor 30 tot 60 seconden. De metingen dient niet meer dan 5 millimeter uit elkaar. Als de metingen meer dan 5 millimeter uit elkaar zijn, voert u een derde meting. Twee metingen die binnen 5 millimeter van elkaar nemen, hen bij elkaar optelt en deelt het totaal door 2 te krijgen van de tailleomtrek van uw.

Hip meting

Staan om te meten uw heupen goed, zodat u kunt zien uw kant kijk in een spiegel en verspreid je voeten ongeveer 10 centimeter uit elkaar. Ga naar het niveau waar je billen het meest uitsteken. Wikkel het meetlint horizontaal rond je kont en heupen op dat niveau. Noteer het nummer in centimeters en relax voor 30 tot 60 seconden. Herhaal de meting. Indien de metingen meer dan 5 millimeter uit elkaar zijn, meet dan opnieuw. Het toevoegen van twee metingen die binnen 5 millimeter van elkaar zijn en de som wordt gedeeld door 2 te krijgen van uw heup meting.

Berekeningen en evaluatie

Uw taille-aan-heup verhouding is gewoon uw taille meting gedeeld door uw hip meting. Bijvoorbeeld, als uw taille 81.4 centimeter is, die is ongeveer 32 inches, en uw heup meting 106.6 centimeters, of ongeveer 42 inch is, is de vergelijking 81,4 / 106,6 = 0.76. Voor vrouwen, wordt een taille-tot-heup ratio hoger dan 0.86 beschouwd als gevaarlijk of ongezond. Voor mannen, wordt een ratio hoger dan 0.95 beschouwd als gevaarlijk of ongezond.

Beperkingen

De taille-aan-heup verhouding heeft grenzen. Het moet niet worden gebruikt voor het beoordelen van zwangere vrouwen, omdat de tailleomtrek wordt uitgebreid wanneer de baby ontwikkelt. Personen die hebben onlangs liposuctie van de taille of heupen moeten ook worden beoordeeld met behulp van andere metingen omdat de verhoudingen zullen zijn kunstmatig gemanipuleerd. Deze meting is niet nauwkeurig als u onlangs een maaltijd had omdat het voedsel en vloeistof in je maag zal veroorzaken je taille uit te breiden en kunstmatig verhogen de omtrek.


gerelateerde artikelen