Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van antibiotica

September 8

Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van antibiotica

Als je met medicatie, is het laatste wat dat je wilt doen de doeltreffendheid ervan verminderen door eten of drinken van de verkeerde dingen. Voedsel communiceert met geneesmiddelen op drie manieren--door absorptie van het medicijn volledig blokkeren door het vertragen van het tempo die je lichaam absorbeert of door te interfereren met hoe je lichaam de medicatie breekt. Wanneer uw arts een antibioticum voorschrijft of uw apotheker doles van de pillen, vragen of een bepaalde voedingsmiddelen interactie met de drug of de doeltreffendheid ervan verminderen.

Zure voedingsmiddelen

Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van antibiotica

Sterk zure voedingsmiddelen zoals citrus sappen, koolzuurhoudende dranken, chocolade en tomaten gebaseerde producten zoals ketchup kunnen interfereren met het vermogen van uw lichaam te absorberen van medicijnen. De ergste dader is grapefruitsap en andere producten van grapefruit, die een lange lijst van medicijnen die het interfereert heeft met, met inbegrip van antibiotica, volgens MayoClinic.com.

Zuivel--met uitzondering van yoghurt

Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van antibiotica

Hoewel yoghurt nuttige stammen van probiotica, die goed voor je darmen biedt zijn bij het nemen van antibiotica, kunnen andere vormen van zuivel absorptie van drugs blokkeert vanwege het calcium. Invloed op het vermogen van uw lichaam te absorberen chinolonen, een soort antibioticum volgens Katrina Seidman van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, zowel calcium en ijzer. Als u hebben genomen een calcium of ijzer supplement of voedsel hoog in beide minerale gegeten, drie uur alvorens het antibioticum wachten.

Vezelrijk voedsel

Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van antibiotica

Vezelrijk voedsel, zoals linzen, bonen, frambozen en gehele korrels, vertragen het tarief waartegen je maag, volgens voedingsdeskundige Madelyn Fernstrom op de show "Vandaag leegt". Dit is een goede zaak wanneer je probeert om minder eten en gewicht verliezen, maar niet goed als u antibiotica neemt--het vertraagt ook het tarief van de absorptie van het medicijn in je bloedbaan.

Tips

Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van antibiotica

U moet ook Vermijd alcohol wanneer op antibiotica. Hoewel het niet interfereert met de meeste antibiotica effectiviteit, zegt de combinatie kan produceren onaangename bijwerkingen, zoals maagklachten, duizeligheid en slaperigheid, MayoClinic.com. Toevoegen van probiotica in uw dieet; deze stammen van nuttige bacteriƫn behandelen of voorkomen van diarree veroorzaakt door antibiotica. Kies yoghurt, miso of poeder of pillen die levende stammen van probiotica bevatten. Neem alle geneesmiddelen met veel water, waarmee u kunt verteren en absorberen van de drugs.


gerelateerde artikelen