Hoe slecht Is de Cholesterol in garnalen?

March 9

Hoe slecht Is de Cholesterol in garnalen?

Amerikanen houden van garnalen in enigerlei vorm--kebab, roerbak en garnalen cocktail zijn alle klassieke favorieten. Hoewel de gekrulde roze zeevruchten vetarm en een uitstekende bron van proteïne is, is het ook een zeer hoge-cholesterol voedsel. Een 10-ounce portie gestoomde garnalen verpakkingen een maar liefst 590 milligram cholesterol--de American Heart Association bijna het dubbele aanbevolen limiet van 300 milligram per dag. Hoewel de reden niet is goed begrepen, de cholesterol in garnalen lijkt niet te leiden tot problemen voor gezonde individuen en kan worden genoten in matiging.

Onderzoek

Een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Rockefeller University en Harvard School of Public Health en gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" gevonden dat garnalen heeft geen negatieve gevolgen voor het lipoproteïne-Profiel van gezonde individuen. De bevindingen van de studie toonde aan dat eten garnalen niet niveaus verhogen van schadelijke VLDL cholesterol; ook verlaagd het ongezonde triglyceridenspiegels en de verhouding van totale cholesterol tot HDL-cholesterol en LDL aan HDL cholesterol in vergelijking met een ei of basislijn vetarme dieet. Hoewel de garnalen verhoogde niveaus van "slechte" LDL-cholesterol dieet, was de toename van de "goede" HDL cholesterol evenredig genoeg ter compensatie nadelige gevolgen.

Overwegingen

Garnalen kan deel uitmaken van een hart-gezond dieet als het correct wordt bereid. Gebakken garnalen en romige, vetrijke sauzen te vermijden en in plaats daarvan kiezen voor gegrilde, gestoomde of gebakken garnalen. Als u hoog cholesterolgehalte vechten, praat met uw arts voordat u met inbegrip van garnalen in uw dieet.


gerelateerde artikelen