Bijwerkingen van onthouding

June 6

Bijwerkingen van onthouding

Abstinentie is de opzettelijke afwezigheid van een bepaald gedrag, praktijk of stof gebruik. Hoewel het verwijst vaak naar het afzien van seksueel contact, het kan ook betrekking hebben op stopzetting van alcohol, illegale drugs, roken of verslavend gedrag als gokken. De bijwerkingen van onthouding kunnen psychische of fysiologische en kan afhangen van de ernst van de verslaving of accommodatie die uw lichaam heeft gemaakt aan een stof.

Ongeplande herval

In het algemeen onthouden van seksueel contact heeft geen ongewenste bijwerkingen, tenzij de onthouding is opgedrongen door religieuze of levensbeschouwelijke bias een onwillig onderwerp. De positieve effecten behoren volledige vrijheid van angst voor ongewenste zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoeningen volgens de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap. Een mogelijke bijwerking kon komen uit frustratie over onthouding tot het punt dat wilskracht plotseling ten einde is en seks is hervat zonder planning of goede bescherming zodat zwangerschap of seksueel overdraagbare ziekte voorkomt. Planned Parenthood stelt seksuele activiteit niet mag worden hervat zonder goede zwangerschap en infectiepreventie.

Drug terugtrekking

Onthouden van drugs zoals opiaten kan hebben zowel psychologische en fysiologische bijwerkingen, zoals misselijkheid, slapeloosheid, zweten en prikkelbaarheid. Medisch toezicht is noodzakelijk voor gezonde en doeltreffende onthouding. Drugs.com stelt dat zelfs nicotine terugtrekking intens prikkelbaarheid, hoofdpijn en hunkeren naar nicotine produceren kan als roken plotseling is afgesneden of zelfs als een roker het aantal sigaretten gerookt, vermindert omdat het lichaam tolerant tot een bepaald niveau van nicotine is geworden. De hoeveelheid terugtrekking ziekte verschilt van persoon tot persoon. Alcohol hunkeren naar en de cyclus van verslaving kunnen vernietigen van iemands gezondheid, sociaal leven, werk en relaties.

Cafeïne terugtrekking

Cafeïne terugtrekking bijwerkingen zoals hevige hoofdpijn en verminderde denken hebben onderzocht wanneer mensen zo eenvoudig iets zoals koffie of thee onthouden. Johns Hopkins University School of Medicine zegt dat 73 procent van degenen die hebben deelgenomen aan de experimentele terugtrekking van cafeïne had functionele bijzondere waardevermindering, waaronder hoofdpijn, depressie, angst, slapeloosheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid en moeite zich te concentreren op een taak.


gerelateerde artikelen