Normale DHEA sulfaat niveaus bij mannen

January 5

Normale DHEA sulfaat niveaus bij mannen

DHEA sulfaat, formeel bekend als Dehydroepiandrosteron sulfaat, is een mannelijke geslachtshormoon, geproduceerd in de bijnieren van zowel mannen als vrouwen. Bloedspiegels van het hormoon zijn soms gemeten om te peilen bijnier functie en gezondheid. Bij mannen variëren normale niveaus van DHEA sulfaat volgens de leeftijd van de individuele ondergaat tests.

DHEA sulfaat Basics

DHEA sulfaat behoort tot een klasse van hormonen genoemd androgenen, volgens de American Association for Clinical Chemistry Lab Tests Online. Tijdens de puberteit helpt het brengen over de ontwikkeling van mannelijke secundaire geslachtskenmerken, dergelijke stem verdieping en gezichtshaar groei. Je lichaam kan ook transformeren DHEA sulfaat in sterkere vormen van androgenen, zoals androstenedione en testosteron. Bij vrouwen, kan het hormoon worden omgezet in oestrogeen. Naast de bijnieren vindt kleine DHEA sulfaat productie plaats in de testikels van mannelijke en vrouwelijke eierstokken.

Normale niveaus

Bent u een 18 of 19-jaar-oude mannelijke, zal uw niveaus van DHEA sulfaat normaal vallen tussen 145 en 395 microgram per deciliter van bloed, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine van Medline Plus. Mannen tussen de leeftijden van 20 en 29 hebben een normale bereik van 280 tot 640 microgram/deciliter. Mannen tussen de leeftijden van 30 en 39 hebben een normale DHEA lanthaansulfaat bereik van 120 tot 520 microgram/deciliter, terwijl mannen tussen de leeftijden van 40 en 49 een normale bereik van 95 tot 530 microgram/deciliter hebben.

Als je een man tussen de leeftijd van 50 tot 59 bent, vallen normale DHEA sulfaat niveaus tussen 70 en 310 microgram/deciliter. Mannen tussen de leeftijden van 60 en 69 hebben een normale bereik van 42 tot 290 microgram/deciliter, terwijl mannen leeftijd van 69 en hebben meer dan een normaal bereik van 28 tot 175 microgram/deciliter.

Abnormale resultaten

Hebt u een verhoogd niveau van DHEA sulfaat voor uw leeftijd en geslacht, wellicht potentieel een ernstige medische aandoening zoals een tumor van de bijnier, bijnier kanker of volwassen-onset hyperplasie, Lab Tests Online rapporten. Lage DHEA niveaus kunnen wijzen op de aanwezigheid van de bijnier klier dysfunctie of lage output van de hypofyse. In veel gevallen produceren DHEA sulfaat waterstand niet geen externe tekenen van ziekte bij mannen. Echter, kan uw arts een DHEA sulfaat test bestellen als hij problemen met uw bijnier functie vermoedt. Ook kan hij een DHEA sulfaat test gebruiken om te onderscheiden tussen voorwaarden gekoppeld aan androgeen afscheiding in je bijnieren en voorwaarden gekoppeld aan secretie in uw teelballen.

DHEA sulfaat bij vrouwen

Als met mannen, DHEA sulfaat niveaus in vrouwen met de leeftijd variëren, meldt Medline Plus. Naast oorzaken gevonden bij mannen, kan een vrouw ervaren DHEA sulfaat verhogingen als ze PCOS of polycysteus ovarium syndroom heeft. Mogelijke tekenen van hoogte bij vrouwen zijn acne, ontwikkeling van mannelijke fysieke kenmerken en onvruchtbaarheid.

Overwegingen

Als u abnormale DHEA lanthaansulfaat niveaus, uw arts zal meestal het uitvoeren van verdere tests te sporen elke mogelijke onderliggende oorzaken, Lab Tests Online wordt uitgelegd. Als u elk type van DHEA supplement te nemen, kan u kunstmatig hebben verhoogde niveaus van DHEA sulfaat. Interpretatie van testresultaten van DHEA sulfaat kan enigszins variëren afhankelijk van het laboratorium doet het testen, Medline Plus notities.


gerelateerde artikelen