Omnicef bijwerkingen in kinderen

October 21

Omnicef bijwerkingen in kinderen

Omnicef, de merknaam voor cefdinir, is een medicijn in een klasse van medicijnen bekend als Cefalosporine-antibiotica. Omnicef wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties zoals longontsteking, bronchitis, sinusitis, tonsillitis, evenals oor en huid infecties, zegt PDR gezondheid. Omnicef moeten worden gebruikt met de nodige voorzichtigheid bij kinderen jonger dan 6 maanden oud.

Diarree

Kinderen kunnen diarree optreden terwijl het nemen van Omnicef. Dit kan tijdelijk worden totdat het lichaam zich aan de medicatie aanpast. Nemen van deze drug met voedsel of melk kan helpen verminderen van het gastro-intestinaal ongemak. Diarree kan leiden tot luieruitslag. Een crème van de beschermende luier dergelijke Balmex of Desitin kan helpen beschermen de huid tegen irritatie, schuren en huiduitslag. Diarree kan gemakkelijk leiden tot uitdroging in een kind, dus handhaving voldoende vochtinname is essentieel--een vloeibare elektrolyt drankje kan helpen om een kind gehydrateerd te houden. Ernstige diarree moet worden gebracht onder de aandacht van een kinderarts voorafgaand aan geven het kind nog een dosis van Omnicef.

Uitslag

Een huiduitslag is een mogelijke bijwerking van Omnicef, meldt PDR gezondheid. Uitslag terwijl het nemen van de Omnicef moet worden gebracht onder de aandacht van een arts. Als mild, overwegen een arts een antihistaminicum room of schorsing te verlichten ongemak voorschrijven. Als de huiduitslag gepaard gaat met kasten, moeilijk ademen, of zwelling van de tong of keel, is het wellicht een teken van een ernstige bijwerking dat dringende medische hulp vereist.

Misselijkheid en slechte eetlust

Kinderen kunnen misselijkheid optreden terwijl het nemen van de Omnicef, meldt Drugs.com. Misselijkheid kan leiden tot slechte eetlust. Ouders en verzorgers kunnen kleinere maaltijden vaak gedurende de dag om voldoende calorieverbruik aanbieden. Een vloeibaar voedingssupplement kan zinvol zijn voor een kind dat een normale dieet als gevolg misselijkheid kan niet eten. Een kinderarts moet worden gebracht in geval van ernstige misselijkheid en verlies van eetlust.

Vaginale infectie

Meisjes kunnen het ontwikkelen van een vaginale infectie terwijl het nemen van Omnicef. Antibiotica kunnen vernietigen van het lichaam goed bacteriële flora, het creëren van een omgeving die gevoelig is voor gist begroeiing. Symptomen van een vaginale infectie zijn vaginale roodheid, irritatie, pijn en een wit-gekleurde dikke afscheiding. Een jong meisje dat deze symptomen ervaart, moet worden beoordeeld door haar arts, die een over-the-counter medicatie om te genezen van de infectie kan aanbevelen.


gerelateerde artikelen