Belang van een gezonde levensstijl

May 28

Belang van een gezonde levensstijl

Leven van een gezonde levensstijl kan betekenen iets anders van de ene persoon naar de andere. Voor sommigen wordt gezondheid gedefinieerd door een ziektevrij leven. Voor anderen wordt gezonde kunnen spelen met de kleinkinderen of misschien vast te houden aan een weekplanning van de oefening. Hoewel de definitie van gezond tussen mensen verschillen kan, is leven een gezonde levensstijl een fundamenteel element voor het bereiken van uw optimale mentale en fysieke welzijn.

Onderdelen

Belang van een gezonde levensstijl

Volgens de auteurs van een studie van de maart 2003 gepubliceerd in het "Leeftijd en vergrijzing", zijn mensen die zich met ongezonde gewoonten--zoals roken, een slechte kwaliteit dieet en lichamelijke inactiviteit bezighouden--verhoogd risico voor voortijdige gezondheid daling en de dood. Hoewel veel factoren dragen bij aan uw algehele gezondheid, leiden dieet en lichaamsbeweging determinanten van uw niveau van gezondheid en kwaliteit van leven. Een voedzaam dieet van volle granen, mager vlees, groenten, fruit en gezonde vetten is noodzakelijk voor het beheer van het gewicht. Een uitgebalanceerd dieet ook helpt handhaven van energie niveaus gedurende de dag. Regelmatige lichamelijke activiteit, waaronder een verscheidenheid aan oefeningen van aërobe en kracht-gebouw, voorkomt u dat de gewichtstoename die tot een overvloed aan chronische aandoeningen leiden kan. Bovendien bijdragen levensstijl gewoonten--zoals niet roken en alcoholgebruik beperken--aan een gezond leven. Toestaan van uw lichaam tot rust elke dag door het verkrijgen van een juiste hoeveelheid slaap is ook belangrijk voor het bereiken van een gezonde levensstijl.

Ziektepreventie

Belang van een gezonde levensstijl

Een inactieve levensstijl is een prominente reden voor chronische ziekten. Gelukkig veel van deze voorwaarden zijn beheersbaar en kunnen worden voorkomen door het verrichten van fysieke activiteit de meeste dagen van de week en wordt bewust van uw voeding en levensstijl keuzes. Uw dieet heeft ook gevolgen op uw risico van het ontwikkelen van diabetes. 16-jarige studie gepubliceerd in maart 2001 door "The New England Journal of Medicine," deelnemers die een body mass index van 25 beweert of minder bleken te hebben een beduidend lager risico voor het ontwikkelen van diabetes type 2 in vergelijking met mensen met hogere BMIs in een keurmerk. Diëten hoog in verzadigd vet, suiker en bewerkte voedingsmiddelen zal snel leiden tot de toegevoegde ponden. Overgewicht verhoogt uw risico voor hoge bloeddruk, artritis en bepaalde vormen van kanker.

Lange levensduur

Belang van een gezonde levensstijl

Gericht op een gezonde levensstijl niet alleen verbetert uw kwaliteit van leven, maar het jaar ook kan toevoegen. Auteurs van een artikel van de juni 2002 gepubliceerd door de "American Journal of Public Health" concludeerden dat stoppen met roken vóór de leeftijd van 35 jaar voegt 6 tot en met 8 jaar van het leven, terwijl stoppen op 65-jarige leeftijd nog 1 tot en met 4 jaar van de levensverwachting voegt. Bewust van uw dieet, lichaamsbeweging en stress niveaus kunt u effectief evenwicht alle aspecten van uw leven en uw levensduur kan toenemen. Het onderhouden van regelmatige fysieke examens aids met vroegtijdige opsporing en behandeling van medische aandoeningen. Bovendien, kan uw arts aanbevelen levensstijl gewoonten die bijdragen aan een langer en gezonder leven.

Geestelijke gezondheid

Belang van een gezonde levensstijl

Leren hoe te effectief omgaan met stress speelt een belangrijke rol in het behoud van uw gezondheid. In een artikel van September 2012 gepubliceerd door "Computational en wiskundige methoden in Medicine", concludeerden de auteurs dat een gezonde levensstijl te leiden door het verrichten van regelmatige lichaamsbeweging en het eten van een uitgebalanceerd dieet lage niveaus van stress, vooral bij vrouwen bevordert. Vinden van manieren om vrij van angst en het omgaan met dagelijkse druk kan stress niveaus laag houden. Sommige mensen vinden dat deelname aan yoga of ademhalingstechnieken elke ochtend helpt hen mentaal voorbereiden voor de dag vooruit. Besteden een paar minuten in doordachte reflectie voordat het naar bed gaan kan helpen verbeteren van uw kwaliteit van de slaap. En regelmatige lichaamsbeweging verhoogt uw hersenen's vermogen om te onthouden en te leren.


gerelateerde artikelen