Waarom doen uw ribben pijn na het doen van Situps?

March 14

Waarom doen uw ribben pijn na het doen van Situps?

Deel te nemen aan een trainingsprogramma, beleeft u een behoorlijke hoeveelheid pijn, vooral wanneer u eerst begint. Het belangrijkste deel is om te weten het verschil tussen normale spierpijn en pijn van een blessure. Vaak spierpijn kan escaleren tot schade wanneer het niet is verzorgd op de juiste manier; echter, en het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en weet wanneer passende maatregelen als rest, of zelfs het zien van een arts.

Het verschil tussen zere of iets weten meer

Vaak kan het moeilijk te lokaliseren van de oorsprong van spierpijn. Pijn die presenteert met verraderlijke begin, geen waarneembaar mechanisme van verwonding, diffuse gespierde ongemak, en een algemeen gevoel van plezier en reliëf met zachte uitrekken zich is over het algemeen indicatief of vertraagde begin spierpijn, DOMS. Dit is normaal en moet worden behandeld met ijs, rekken, rust en activiteit gewijzigd. De beste manier om zich te ontdoen van DOMS wil blijven bewegen en gebruik lichamelijke activiteit om te spoelen van de spieren.
Als u scherpe, focal pijn, die toeneemt met de rekken en activiteit en niet is opgelost na enkele dagen rust ondervindt, dient u medische raadpleging, zoals dit op een ernstiger letsel duiden kan.

RIB pijn met buikspieroefeningen

Als u pijn in uw ribben na fysieke activiteit ervaart, kan het het resultaat van de inspanning van de buikspier. De rectus abdominus schuine en de dwarse abdominus spieren, alle belangrijke spieren van de voorste buikstreek, allemaal hechten aan de ribben en de costale kraakbeen rond de ribben. Wanneer u zware kern oefeningen uitvoert, worden de spieren trekken op hun gehechtheid sites, ze te gebruiken als hefbomen, en geworden overvuld met bloed en zure bijproduct. Dientengevolge, trekken ze op hun sites bijlage na uw oefeningen zijn beëindigd. Hierdoor kunnen resterende bot pijn op de ribben na activiteit die zich richt op kernsterkte, zoals situps, en moet verdwijnen na een paar dagen, hooguit.

Voorkomen van toekomstige pijn

Om te voorkomen dat een toekomst in lopende spier is pijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die men kan nemen. Stretching voordat inspannende activiteit na een lichte warming-up belangrijk is om de spieren tot hun volledige lengte potentiële op een zachte manier openen. Fysieke activiteit is de beste manier om spieren opwarmen en hen voorbereiden op inspanning. Na een warming-up voor enkele minuten, zal rekken elke grote spier die zal worden gebruikt voor 30 tot 60 seconden elk hen te beschermen tegen schade en vergroten van de flexibiliteit, dus het voorkomen van toekomstige blessures en het vergroten van uw bereik van de beweging. Stretching na activiteit als noodzakelijk is om uw lichamelijke conditie als pre-workout uitrekken en voor een gelijke hoeveelheid tijd moet worden uitgevoerd. Om te leren hoe te rekken nauwkeurig en grondig, beroep doen op de hulp van een atletische trainer, tailor fysiotherapeut, of professionele yoga die u kan helpen uw uitrekkende programma aan uw persoonlijke behoeften. Nadenken toevoegend yoga aan uw fitness-regime voor algehele toename in totale lichaam flexibiliteit, alsmede de toename van uithoudingsvermogen, evenwicht en krachttraining voor kleinere, vaak vergeten, spieren die bij de stabilisatie en houding helpen.

Zonder de twijfel uitwerkend

Luisteren naar je lichaam is een zeer belangrijke factor voor iedereen die een actieve levensstijl. Aandacht te besteden aan de signalen het u stuurt kan het verschil betekenen tussen een sterke en productieve training en een onbruikbaar makende verwondingen. Neem kennis van de frequentie van je pijn, wanneer je het, het soort pijn voelt--branden, stekende, saai pijn, sharp, schieten, enz-- en wat maakt uw ongemak slechter of beter. Dit zal zal u helpen om een beter idee van uw aandoening en nuttig indien nodig medische hulp inroepen verder.


gerelateerde artikelen