Wat zijn de voordelen van Una De Gato kruid?

May 20

Wat zijn de voordelen van Una De Gato kruid?

Una de gato--ook bekend als cat's claw of door zijn wetenschappelijke naam, Uncaria tomatosa--heeft een lange geschiedenis als een geneeskrachtig kruid, met name in het Amazone-regenwoud en andere delen van Zuid- en Midden-Amerika. Onderzoek naar het kruid studies zijn beperkt, maar sommige kleinere studies hebben aangetoond dat het kruid nut kan zijn voor sommige gezondheidsproblemen, vooral ontsteking. Praat met een gekwalificeerde gezondheid vakman alvorens una de gato in welke vorm, met name als u andere medicijnen of supplementen neemt.

Una De Gato

Una de Gato is een houtachtige wijnstok die in tropische gebieden, vooral in het regenwoud van de Amazone groeit. De hooklike hoorns die van de wijnstok uitsteken zijn waarom het heet cat's claw in Engels en una de gato--"nagel van de kat"--in het Spaans. Zowel de schors en de hoofdmap worden medicinaal gebruikt. Het wordt doorgaans genomen als een thee of als een gestandaardiseerde extract. De meerderheid van de una de gato gebruikt in de Verenigde Staten komt uit Peru, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Traditionele voordelen

Het gebruik van una de gato dateert uit de Inca beschaving, volgens het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde of NCCAM. Traditionele toepassingen zijn talrijk, maar inheemse stammen voornamelijk gebruiken voor ontsteking, artritis, urineweginfecties en maagzweren, volgens Purdue University. Andere gemeenschappelijke kwalen behandeld omvatten dysenterie, koortsen en menstruele onregelmatigheden. Het wordt ook gebruikt bij het reinigen van de nieren en als een globaal immuunsysteem booster. Meer recentelijk, volgens het NCCAM, una de gato is gebruikt als een volksgeneeskunde om virale infecties--zoals herpes, AIDs, evenals de ziekte van Alzheimer en kanker te behandelen.

Modern onderzoek

Studies over de voordelen van una de gato zijn schaarse, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de plant bevat bestanddelen die u met intestinale kwesties, waterberging en hoge bloeddruk helpen kunnen. Una de gato ook bevat anti-oxidanten, die hebben aangetoond dat het doden van kankercellen in reageerbuizen. Onderzoek toont ook aan una de gato kan hebben gunstige eigenschappen in de behandeling van ontsteking, een onderdeel van talrijke ziekten zoals reumatoïde artritis. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in de februari 2010 "Journal of etnofarmacologie" gevonden dat una de gato bijgedragen tot het reguleren van cytokines, die kunnen helpen verminderen ontsteking. Er zijn studies lopende voor een verscheidenheid van andere ziekten, zoals Alzheimer en AIDS, maar meer onderzoek is vereist voordat una de gato kan worden beschouwd als effectief.

Juiste dosering

De Universiteit van Maryland Medical Center raadt plaatsen van 1 tot en met 10 gram una de gato root schors in kokend water en het weekwater gedurende 10 tot 15 minuten, als je het als thee met 8 ounces. In capsulevorm, zal de dosering afhangen van de specifieke aandoening behandeld. Bijwerkingen zijn zeldzaam wanneer genomen bij de aanbevolen dosering, maar kunnen ook hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Zelfs je denkt una de gato als thee voor algemene gezondheidsvoordelen te nemen, is het het beste te raadplegen met een gekwalificeerde gezondheid practitioner voordat het, met name als u andere medicijnen inneemt. Neem una de gato niet als u zwanger bent, verpleging of hebben van een auto-immuunziekte, lage bloeddruk of leverproblemen.


gerelateerde artikelen