Serum Adiponectin Levels

May 28

Serum Adiponectin Levels

Wetenschappers hebben veel geleerd over adipeus weefsel of vet, in de afgelopen tien jaar. Naast het feit dat een opslagplaats voor energie, scheidt uw vetweefsel een aantal stoffen die belangrijke fysiologische effecten uitoefenen. Deze stoffen zijn adipocytokines, chemische boodschappers die invloed hebben op glucose- en vetstofwisseling, controle uw eetlust en regelen van uw reactie op insuline. Adiponectin, één van deze adipocytokines, heeft opgedaan aandacht voor haar vermogen te verhogen van de vetstofwisseling.

Tarief van de verhogingen van het metabool syndroom

In de late jaren 1980 beschreef de wetenschappers een constellatie van fysiologische eigenschappen--genaamd "syndroom X"--die verscheen van iemands risico voor het ontwikkelen van hart-en vaatziekten verhogen. In de tussenliggende jaren, hebben onderzoekers beter gedefinieerd deze risicofactoren, die nu worden genoemd "Metabole Syndroom." Volgens Dr Darwin Deen van het Albert Einstein College of Medicine zijn de primaire kenmerken van metabool syndroom lipide afwijkingen, zoals verhoogde triglyceriden of een laag HDL-niveau, hoge bloeddruk, abdominale obesitas en insulineresistentie. Met de toenemende incidentie van obesitas, wordt metabool syndroom steeds gebruikelijker.

Adiponectin verbetert insulinegevoeligheid

Insuline is een hormoon geproduceerd door de alvleesklier in antwoord op de toenemende van glucose in de bloedbaan, die meestal plaatsvindt nadat je een maaltijd eet. Insuline stimuleert uw cellen om te absorberen en metaboliseren glucose. Als je cellen niet normaal op insuline van signalen reageren, zijn u zou worden "insulineresistentie," dat is de drijvende kracht achter het metabool syndroom. Een studie van de 2003 in "Europese Journal van endocrinologie" toont adiponectin de capaciteit te verhogen van de gevoeligheid van uw lever en spieren--twee van de belangrijkste locaties van het glucose metabolisme--aan insuline van effecten.

Serum Adiponectin Levels kunnen voorspellen, hart-en vaatziekten en Diabetes

Hoewel adiponectin is geproduceerd door vetweefsel, zwaarlijvig opleidingskeuze vaak produceren minder adiponectin dan mager personen wanneer niveaus zijn afgesteld voor lichaamsmassa, volgens een studie van 2004 "obesitas onderzoek". Lower adiponectin niveaus worden geassocieerd met lagere HDL cholesterol en meer vasculaire ontsteking, die allebei markers voor het metabool syndroom, diabetes en hart-en vaatziekten. Omgekeerd, hoge adiponectin levels correleren met een lager risico op deze aandoeningen.

Overwegingen

Adiponectin is een eiwit messenger molecule geproduceerd door vetweefsel. Het speelt een rol in de stofwisseling en insuline gevoeligheid energie in het menselijk lichaam. Plasma niveaus van adiponectin variëren met gewicht en geslacht, met hogere niveaus wordt geassocieerd met voordelen voor de gezondheid. Vrouwen en mager personen hebben meestal een hogere adiponectin niveaus dan mannen of zwaarlijvige individuen. Volgens een herziening 2011 "Pediatric Nefrologie" er zijn momenteel geen gestandaardiseerde, normatieve waarden voor adiponectin, maar studies tonen variaties in waarden van 5 tot meer dan 15 microgram per ml. Als u vragen over je eigen adiponectin niveau hebt, vraag dan uw arts.


gerelateerde artikelen