Bijwerkingen van Malathion

March 1

Bijwerkingen van Malathion

Malathion is een pesticide gebruikte om muggen en andere insecten te doden. Malathion wordt beschouwd als veilig voor gebruik in agrarische instellingen evenals openbare recreatie sites en openbare ongediertebestrijding-programma's, zolang het is gebruikt in overeenstemming met de labeling. Het is zelfs gebruikt voor de behandeling van luizen op mensen evenals vlooien op dieren. Ondanks haar algemene veiligheid zijn neurologische bijwerkingen van blootstelling mogelijk. Malathion invloed kan zijn op de immuun, neurologische en ademhalingssystemen, volgens het Agentschap voor toxische stoffen en ziekte register.

Hoge dosis blootstelling

Een patiënt die zijn blootgesteld aan een hoge dosis van malathion via inademing of huid contact kan misselijkheid, duizeligheid of verwarring optreden. Bewusteloosheid, toevallen, respiratoire verlamming en dood kunnen zich ook voordoen. Overmatige blootstelling aan een organofosforverbinding, met inbegrip van malathion, kan het overstimulate van het zenuwstelsel, wat leidt tot deze neurologische effecten.

Andere symptomen

Andere symptomen kunnen spierkrampen, speekselvloed en vernauwde leerlingen, zijn volgens de bestrijdingsmiddelen Action Network. Als malathion wordt geconsumeerd, kunnen symptomen omvatten buikkrampen, misselijkheid, braken en diarree. Malathion invloed kan zijn op bloeddruk en pols, volgens de National Pesticide informatie Center. De patiënt ondervindt tranenvloed, of de productie van tranen, evenals transpiratie en spiertrekkingen.

Chronische toxiciteit

Langdurige blootstelling aan malathion kan er mutaties in menselijke cellen van het bloed, met inbegrip van witte bloedcellen en lymfeklieren cellen, volgens Cornell University. Malathion wordt niet weergegeven om kanker te veroorzaken, noch lijkt het ontwikkelings of reproductieve problemen veroorzaken. Malathion is in moedermelk aangetroffen maar niet lijkt te hebben geen invloed op het kind van de verpleging.

Symptomen bij kinderen

Kinderen kunnen verschillende bijwerkingen blootstelling aan malathion tonen. In vergelijking met volwassenen hebben kinderen minder kans om te ervaren veranderingen in hartslag, tranenvloed, tremoren en zweten; maar ze zijn meer geneigd om Toon lethargie, toevallen, overmatige speekselvloed, spierzwakte en vernauwde leerlingen hebben.


gerelateerde artikelen