Complicatie van Procedures voor Phlebotomy

January 23

Complicatie van Procedures voor Phlebotomy

Phlebotomy is het proces van het invoegen van een naald in een ader te trekken van een bloedmonster. Phlebotomy wordt vaak uitgevoerd in ziekenhuizen en artsen kantoren voor een verscheidenheid van bloedonderzoek. Elke faciliteit heeft zijn eigen beleid en procedures waarmee gewaarborgd wordt dat phlebotomy procedures worden uitgevoerd als veilig en correct mogelijk. Zelfs onder de beste omstandigheden is het mogelijk voor patiënten om te ervaren van complicaties na een phlebotomy procedure.

Hematoom

Volgens "Klinische hematologie: theorie en Procedures" door Mary Louise Turgeon is de meest voorkomende complicatie ervaren door patiënten na een phlebotomy procedure wordt uitgevoerd een hematoom. Een hematoom is een blauwe plek, en treedt op wanneer bloed uit een beschadigde ader lekt. Om te helpen voorkomen dat een bloeding optreedt, de verpleegkundige of phlebotomist moet zorgvuldig worden uitgevoerd de Venapunctie, ervoor zorgend om alleen gaan door de bovenste wand van de ader en niet helemaal door de ader. Het helpt ook om de tourniquet van de arm van de patiënt vóór het verwijderen van de naald uit de ader.

Zenuw letsel

Meestal wanneer bloed is getrokken uit antecubital aderen of aderen in de bocht van de arm aan de binnenkant van de elleboog van de zenuw schade zich voordoet. Onderzoekers schrijven in een 2007 editie van het "dagboek van plexus brachialis en perifere zenuw letsel" opgemerkt dat dit soort schade zeldzaam is maar voor patiënten aanzienlijk ongemak kan veroorzaken. Zenuw verwonding heeft geen invloed op de functie van de hand of arm, hoewel de patiënt schieten pijnen in de getroffen arm kunt ervaren. Om te voorkomen dat het raken van deze zenuw, moeten diepe naald stokken worden vermeden.

Infectie

Phlebotomy gaat breken de huid barrière, bieden de mogelijkheid om kiemen en andere bacteriën voer de bloedstroom en weefsel. Infectie kan optreden als de huid niet goed is schoongemaakt met alcohol of een antibacterieel reinigingsmiddel is aanbevolen door het beleid van de instelling. Falen van de behandelaar goed hun handen wassen en gebruik handschoenen kan ook de overdracht van bacteriën die tot infectie leiden kunnen.


gerelateerde artikelen