De beste anti-oxidanten voor lymfoom kanker

February 16

Medisch beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Overzicht

Antioxidanten beschermen het immuunsysteem door de bestrijding van schade door vrije radicalen cel die tot chronische ziekten en kanker leidt. Antioxidanten kunnen profiteren patiënten met verschillende lymfomen, kanker van de witte bloedcellen in het immuunsysteem, door vertragende tumorgroei en verbetering van de effecten van chemotherapie. Volgens een rapport in het International Journal of Cancer, kunnen antioxidanten ook lager het risico van het ontwikkelen van lymfoom. De studie suggereert antioxidanten doordringt voedingsmiddelen, in plaats van het nemen van supplementen.

Curcumine

Curcumine is de stof die kurkuma zijn gele kleur geeft. Curcumine kan interfereren met de energievoorziening die nodig zijn voor kwaadaardige cellen, waardoor deze cellen sterven. Een studie van de 2009 in deskundige advies over geneesmiddelen Drugs concludeert dat curcumine heeft potentieel als een lymfoom therapie omdat het kan onderdrukken van de tumorgroei, kwaadaardige cellen doden en metastase remmen.

Selenium

Selenium is in paranoten, granen, vlees, vis en eieren gevonden. Een verslag in biologische spoorelement onderzoek toonde aan dat Natriumseleniet (een dieet vorm van selenium) toegediend samen met chemotherapie geëlimineerd meer maligne lymfoom cellen dan alleen chemotherapie.

Bèta-1,3-D-glucan

Bèta-1,3 D-glucan, gevonden in haver, gerst en reishi, shiitake en maitake paddestoelen, kan versterken het immuunsysteem, verbetering van de productie van bloedcellen en doden tumorcellen. Volgens de Journal van experimentele en klinische kankeronderzoek, kan de bèta-1,3-D-glucan lymfoom patiënten die chemotherapie ondergaan door helpt het lichaam om voldoende bloed celproductie profiteren.

Co-enzym Q10 (COQ10)

CoQ10 is een stof die werkt als een coenzym cel energie op te wekken én als een antioxidant ter bescherming van de cellen. Lymfoom patiënten hebben in het algemeen lage hoeveelheid CoQ10 in hun bloed. CoQ10 kan helpen deze patiënten stimuleren hun immune systemen en de energieniveaus. Vette vis, orgaanvlees en gehele korrels zijn de beste bronnen van natuurlijke CoQ10.

Groene thee

De belangrijkste polyfenol antioxidant in groene thee is de catechin geroepen epigallocatechin-3-gallaat (EGCG), een krachtige antioxidant. Een studie van 2005 gemeld in Cancer Research blijkt dat EGCG remt de groei van de cel lymfoom en de dood van de cel van de tumor bevordert.

Resveratrol

Resveratrol is een krachtige anti-kanker-agent. Volgens de International Journal of Oncology interfereert resveratrol met de trajecten van kwaadaardige cellen, hen verhindert prolifererende. De studie suggereert dat resveratrol kunnen nuttig zijn bij de behandeling van agressieve lymfomen.

Luteïne en zeaxanthine

Zijn gevonden in groene bladgroenten, eigeel, kiwi en maïs carotenoïden Luteïne en zeaxanthine. In de American Journal of Clinical Nutrition een 2006-studie bleek dat mensen op een dieet rijk aan deze antioxidanten een lager risico van de ontwikkeling van de non-Hodgkin-lymfoom.


gerelateerde artikelen