Zere tandvlees als gevolg van buitensporige kauwgom kauwen

January 31

Zere tandvlees als gevolg van buitensporige kauwgom kauwen

Heerlijk in je mond, walgelijk op je schoenen---kauwgom heeft een grillige reputatie. Hoewel het heeft mondeling en geestelijke voordelen, tonen studies ook aan dat kauwgom teveel tot het zere tandvlees bijdragen kan. Overmatig kauwgum kauwen kan zelfs leiden tot een meer ernstige aandoening: kaakgewricht stoornis of TMD.

Voordelen

Kauwgom kan verlichten stress wanneer u klaar bent met mate, volgens Fox News. Occasionele kauwgom kauwen geeft rokers een mondelinge fixatie en helpt dieters slechte snacking gewoonten te breken. In 2009 meldde CNN een studie van de Baylor College of Medicine, waaruit blijkt een verband tussen kauwgom en betere leerprestaties. Kauwgom fungeert ook als een snelle manier om te frissen adem en plaque te verminderen.

Effecten

Overmatig kauwgum kauwen kan kaak pijn, spiervermoeidheid, zere tandvlees en spierspasmen, volgens FoxNews veroorzaken. Het kan ook leiden tot kaakgewricht gezamenlijke stoornis, ook wel TMJ TMD. Echter, het National Institute of Health gemeld een studie van het departement van orthodontie aan de Universiteit van Napels Federico II in Italiƫ waarin patiƫnten zonder een bestaande aandoening van de kaak, zoals TMD, herstelde zich snel na 40 minuten van krachtige kauwgom kauwen.

Preventie/oplossing

Voorkomen dat gom vermoeidheid door beperking van de dagelijkse kauwgom kauwen activiteiten, raadt FoxNews. Swap kauwgom kauwen voor andere verlichten van stress activiteiten, met inbegrip van oefening en ademhalingstechnieken. Zeer gespannen individuen kan kauwen moeilijker dan niet-benadrukte individuen, dus wees bewust van hoe krachtig je, volgens FoxNews kauwen. Ontspannen als u kauwgom om te voorkomen dat pijnlijke kaken kauwen.

Deskundige inzicht

Dr. Douglas Sinn, een Kaakchirurg aan de Universiteit van Texas Southwestern Medical Center, zegt dat de effecten van kauwgom kauwen kunnen verder gaan dan tandvlees veroorzaken pijn in het hoofd en de nek. Hij noemt chronische kauwgom kauwen om te verlichten stress, een "vicieuze cirkel" waarin benadrukt individuen te hard kauwen en gom vermoeidheid veroorzaken of pijn, die nog steeds de stress.

Acties

Hebt u een pijnlijke tandvlees van buitensporige kauwen, neem een pauze van gom-gratis en laat uw kaak om te rusten, UT Southwestern Medical adviseert. Als de pijn, pijn of ongemak aanhouden, zie uw tandarts of mondelinge hygienist. Als u aanhoudende pijn in je nek, kaak, hoofd en terug, vergezeld van een klikkend geluid wanneer u uw mond open, moet u uw tandarts vragen over TMD of TMJ.


gerelateerde artikelen