Spierkrampen wanneer slapen, ontspannen en uitrekken

January 19

Spierkrampen wanneer slapen, ontspannen en uitrekken

Spierkrampen zijn plotselinge, onvrijwillige spierspasmen of contracties in een of meer van uw spieren, volgens MedLine Plus. Spierkrampen zijn zeer algemeen en kunnen erg pijnlijk. Zodra u lokaliseren van de oorzaak van uw krampen, zijn er enkele stappen die u nemen kunt om te voorkomen dat het nogmaals gebeurt.

Uitdroging en overmatig gebruik

Overmatig gebruik van een spier, uitdroging, spierspanning of een gecontracteerde positie te lang kan al leiden tot spierkrampen, volgens de Mayo Clinic. Uitdroging en spier variëteiten zijn de meest voorkomende oorzaken van spierkrampen tijdens sport en zijn meestal de oorzaak van spierkrampen in de nacht. Volgens het Instituut uitrekken zijn de meest voorkomende door uitdroging en overmatig gebruik krampen getroffen gebieden de kalveren, het bovenbeen, en de voeten en handen.

Gezondheidsproblemen als oorzaak

Uitdroging en overmatig gebruik krampen worden gemakkelijk behandeld, maar sommige krampen kunnen ontwikkelen als gevolg van ernstige medische aandoeningen. Volgens de Mayo Clinic, onvoldoende bloedvoorziening, kan zenuw compressie en minerale uitputting al leiden tot krampen. Dit kan gebeuren als gevolg van arteriële problemen of blokkades, die tot bloed supply vraagstukken leiden en zenuw problemen, die tot beknelde zenuwen of krampen leiden. De Mayo Clinic zegt dat een tekort aan kalium, calcium of magnesium in je dieet kan leiden tot krampen. Spierkrampen kunnen het resultaat van de nieren, schildklier, diabetes, hormoon of bloedarmoede problemen die tot minerale uitputting of blokkades leiden.

Behandeling

Wanneer u gedaald met een ernstige spier kramp, helpt het om water en elektrolyten in je lichaam, en om te rekken en massage van de getroffen gebieden. De Mayo Clinic blijkt zich uitstrekt van het getroffen gebied en zachtjes masseren op hetzelfde moment vóór het plaatsen van een pak ijs op het gebied om de spieren te ontspannen. Uitrekken of verlenging van de spier mogelijk richting tegenover de samentrekking kan helpen om het los en verlichten de pijn. Als spierkrampen niet op vloeistoffen en stretching reageren, kan een onderliggende medische kwestie zijn schuld.

Preventie

Het belangrijkste ding dat u doen kunt om te voorkomen dat krampen is verblijven gehydrateerd, vooral als u werkt of in extreme hitte en vochtigheid oefenen. Het handboek van Stretching zegt uitrekken en verbetering van uw cardiovasculaire conditie kan ook helpen krampen weg houden. Stretching maakt uw spieren flexibeler en lost hen, die bijdragen kan tot koel ze en houd ze uit de kramp na een training. In betere cardiovasculaire vorm helpt u ook voor meer bloed en voedingsstoffen naar de spieren, die helpt hen om goed te functioneren.


gerelateerde artikelen