Peuter ontwikkelprogramma 's

May 25

Peuter ontwikkelprogramma 's

Voor de ouder van een peuter kunnen de jaren tussen kinderschoenen en kleuterschool de meest opwindende, bevredigende, maar frustrerend jarenlange ontwikkeling van een kind. Kinderen tussen 1 en 3 jaar oud maken vooruitgang fysiek, sociaal, emotioneel en intellectueel. U moet zich baseren op adequate instrumenten en uw eigen gezond verstand ter bevordering van de noodzakelijke groei voor een onafhankelijke, goed-rond gemaakte kind en aan te moedigen uw peuter te socialiseren met andere naarmate ze onafhankelijker.

Ontwikkeling van de grove motoriek

Peuter ontwikkelprogramma 's

Hulpprogramma's voor de veiligheid van een kind zijn een noodzaak als uw kind begint te grove motorische vaardigheden ontwikkelen. U kunt verwachten een 12-maand-oude te staan. Na dat is wandelen onvermijdelijk ongeveer 15 maanden oud. Kort daarna, fascineren springen en traplopen de peuter als hij dwaalt en leert. Veiligheidshekken zijn verstandige toevoegingen aan het huis wanneer het kind de exploratie razernij begint. Hoek bewakers op meubels en sloten voor kasten en toiletzittingen bieden u gemoedsrust als uw kind hoeken en gaten ontdekt. Nauwkeurige observatie van uw kant is van het allergrootste belang.

Fijne motoriek te verfijnen

Peuter ontwikkelprogramma 's

Op ongeveer 15 maanden oud begint uw kind te tonen van belang in het gebruik van zijn handen om kleine objecten te bewerken. Het aanmoedigen van het kind te maken van de torens met blokken of geneste speelgoed. Voorzien van hem kleurpotloden, pennen en papier zoals hij de kunst van het gekrabbel ontdekt. Het geven van een les in de juiste plaatsen om te tekenen en Krabbel ter bescherming van de muren van primitieve markeringen.
Met behulp van een lepel is onderdeel van de ontwikkeling van de fijne motoriek. Terwijl het voederen van dieren, kan hij de lepel uit uw hand te grijpen en wilt probeer het zelf. Als uw kind probeert te voeden zichzelf, verliest hij over het algemeen het eten naar zijn slabbetje, lade of een gelukkige dieren onder zijn stoel ligt. Om te verminderen verliezende voedingsstoffen, hebben een andere lepel handig zodat u kunt afwisselend een lepel van baby en een lepel van u.

Sociale/emotionele bewustwording creëren

Peuter ontwikkelprogramma 's

Sociaal en emotioneel bewustzijn komt uit de interactie met anderen. Overwegen vormen een groep spelen. Observeren uw kind als hij betrekking op anderen heeft. De inleiding tot kleine groepen helpt het kind ervaren emoties en leren omgaan met de activiteiten waarvoor het delen of gevoelens van frustratie. Observeren wat voor soort sociale kind hij is: agressieve, verlegen, laid-back. Geef hem ondersteuning die past bij uw kind temperament. Als hij verlegen is, moedig hem lid van de groep en interactie. Als hij agressief is, verklaren de behoefte om te delen en mooi spelen met anderen. De beste actie die je doen kunt om uw kind goed sociaal gedrag leren helpen is om een goed rolmodel. Kinderen kopiëren hun ouders. U moet feliciteer jezelf als hij gaat over tot comfort een huilende vriend net als moeder, maar vergeet niet om hem te loven.

Taal groeibevorderaar

Peuter ontwikkelprogramma 's

Ter bevordering van talenkennis, kunnen verschillende tools mededeling aanmoedigen. Praat met je kind te bevorderen van het juiste gebruik van woorden. Applaudisseren wanneer hij wordt een woord herhaald. Plaats een favoriete speelgoed buiten het bereik te dwingen hem te communiceren zijn behoeften. Wijzen en grommend is niet aanvaardbaar. Leer hem te vragen voor het speelgoed, bijvoorbeeld "olifant, alstublieft."
Label een speelgoed plank met een foto en de naam van het speelgoed, en uw peuter zal beginnen het object koppelen aan het gesproken en geschreven woord. Maak een fotoboek door uitsnijden van foto's uit tijdschriften en over elke afbeelding. Commentaar op uw kind reacties en hem aanmoedigen te spreken, ook. Een effectieve tool om te helpen uw kind met taal is een goede foto boek met rijmende woorden.


gerelateerde artikelen