Langetermijneffecten van aërobe oefening

May 24

Langetermijneffecten van aërobe oefening

Aërobe oefening heeft een aantal positieve effecten, van vermindering van de gezondheidsrisico's en handhaven van gezonde lichaamsgewicht, voor het beheren van chronische aandoeningen en stimuleren van de stemming. Mensen die oefening aëroob kan eigenlijk langer leven dan degenen die dat niet doen. Kortlopende effecten van lichaamsbeweging zijn soms makkelijker te merken, maar verschillende studies tonen aan dat de effecten op lange termijn bestaan die net zo wenselijk en heilzaam.

Aërobe oefening

U verplaatst de grote spieren in je benen, heupen en armen tijdens aërobe oefening, en je lichaam reageert snel door te ademen sneller en dieper. Je hartslag versnelt, verhoging van de bloedtoevoer naar je spieren en de longen. Haarvaten verbreden om te nemen meer zuurstof aan uw spieren en weg te voeren kooldioxide en melkzuur. Uw lichaam releases endorfines, die zijn natuurlijke pijnstillers die een verbeterde gevoel van welzijn maakt.

Cardiovasculaire voordelen

Een onderzoek van lange termijn aërobe oefening op arteriële stijfheid bij ouderen, gemelde in "Hypertensie onderzoek," een Japans tijdschrift, in 2007, gericht op het cardiovasculaire systeem. De deelnemers waren tussen 64 en 70 jaar oud en milde tot matige aërobe lichaamsbeweging gedurende 30 minuten twee keer per week gedurende zes maanden uitgevoerd. Zowel de systolische als de diastolische bloeddruk daalde aanzienlijk na 30 minuten van aërobe oefening. Er waren significante dalingen opgemerkt in arteriële stijfheid, systolische en diastolische bloeddruk na de periode van zes maanden durende oefening, toonaangevende onderzoekers af te ronden dat op lange termijn aërobe oefening ouderen profiteren kan door hun cardiovasculaire gezondheidsverbetering.

Vermindering van obesitas

De "American Journal of Clinical Nutrition" in 1995 meldde een studie over de gevolgen van aërobe oefening en dieet koolhydraten voor energie uitgaven en lichaam samenstelling bij obese vrouwen. De 12 weken durende studie gevolgd 23 zwaarlijvige vrouwen toegewezen aan aërobe oefening of geen oefening en een laag vetgehalte of koolhydraatarme dieet. Samenstelling van de voeding niet aanzienlijk van invloed lichaamssamenstelling of wijzigingen van de uitgaven van de energie, maar er was groter gewichtsverlies met een low-carb dieet in vergelijking met een vetarm dieet. Aërobe oefening toevoegen aan een low-carb dieet resulteerde in gunstige effecten op de lichaamssamenstelling, de lichamelijke activiteit en de totale dagelijkse energie-uitgaven.

Psychologische voordelen

Geest wordt zo veel als lichaam beïnvloed door de aërobe oefening. Een studie van de Universiteit van Missouri-Columbia onderzocht de langetermijneffecten van aërobe oefening over psychologische resultaten. Tweeëntachtig deelnemers voltooid depressie, angst en zelfbeeld voorraden na een 12 weken durende aërobe fitnessprogramma. De deelnemers van de oefening toonde een positieve fitness verandering en psychologische verbetering aan het einde van het 12-weekse programma, in vergelijking met de controlegroep. Op een 1-jaars follow-up, psychologische voordelen toonde een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de basislijn.


gerelateerde artikelen