Darmflora & voeding

April 19

Darmflora & voeding

Hoewel u van hen als niets meer dan bugs denkt misschien, spelen de bacteriën in je darmen een cruciale rol in de status van je voeding en je immuun gezondheid. Uw dieet en levensstijl keuzes spelen ook een rol in de gezondheid en het evenwicht van de bacteriën in je darmen. Als het saldo van uw darmflora uit whack geworpen krijgt, kan het uw gezondheid negatief beïnvloeden.

Goed voor uw gezondheid

Er zijn veel verschillende stammen van bacteriën die in uw spijsverteringskanaal leven. Elke stam heeft zijn eigen specifieke functie, maar als geheel, deze bacteriën helpen bij de spijsvertering en vitamine productie. Je darmflora helpen breken anders onverteerbare koolhydraten, zoals zetmeel en celstof, in korte keten-vetzuren die als energiebron voor u dienen. De bacteriën in je darmen kunnen ook voor het synthetiseren van vitamine K, een vetoplosbare vitamine die essentieel is voor een goede bloedstolling.

Bijdragen aan immuniteit

De goede bacteriën in je darmen fungeren als soldaten voorkomen een ongewenste invasie. Wanneer de potentieel schadelijke-- of pathogene--bacteriën voer uw spijsverteringskanaal via besmet voedsel of water, ze worden onderdrukt door de al leven in uw gut flora. Als de darmflora onevenwichtig ten gevolge van antibiotica gebruik is, echter, Word je vatbaarder voor infecties van pathogene bacteriën, zoals salmonella.

Herstel van het evenwicht

Omdat ze zijn levende organismen, kunnen de bacteriën in uw spijsverteringskanaal sterven ze af wanneer de voorwaarden zijn niet gelijk. Ziekte, stress en het gebruik van antibiotica kunnen alle veranderen het milieu in je darmen, waardoor het saldo van de micro-organismen die daar wonen. Maar, omdat de bacteriën uit het voedsel dat u inslikken voeden, een slechte voeding is de grootste factor die veranderingen in de darmflora. Het goede nieuws is dat je met het herstellen van het evenwicht van uw darmflora helpen kan door de juiste voeding keuzes te maken.

Nutritionele ondersteuning

Goede bacteriën gedijen op vezelrijk voedsel zoals groenten, peulvruchten en gehele korrels. Gefermenteerde levensmiddelen, zoals zuurkool, miso, tempeh en yoghurt, bevatten probiotische culturen waarmee onkruid uit slechte bacteriën en herstel van het evenwicht. Knoflook, ginseng en groene thee bevatten verbindingen genoemd polyfenolen die ondersteuning bieden voor de balans van goede bacteriën. Suikers en dierlijke vetten bevorderen de groei van slechte bacteriën, dus het beperken van hen. Voor sommige is dieet niet genoeg om opnieuw de goede bacteriën. In deze gevallen kunnen de probiotische supplementen nodig zijn. Neem contact op met uw arts alvorens eventuele supplementen.


gerelateerde artikelen