Hoog calciumgehalte bij kankerpatiënten

March 1

Hoog calciumgehalte bij kankerpatiënten

Artsen verwijzen naar verhoogde niveaus van calcium in het bloed als hypercalciëmie. Deze aandoening treedt op als een complicatie van kanker, met name in gevallen van longkanker, kanker van de borst, nek kanker en hoofd kanker. Omdat hoge calciumgehalte in het bloed tot aanzienlijke complicaties leiden, moeten kankerpatiënten ontvangen onmiddellijke behandeling.

Statistieken

Het National Cancer Institute meldt dat hypercalciëmie optreedt in 10 tot 20 procent van alle volwassenen die kanker hebben. Hypercalciëmie is ook van invloed op 0,5 tot één procent van alle kinderen met kanker. Deze complicatie treedt meestal op in aanwezigheid van solide tumoren en maligniteiten van het bloed.

Oorzaken

Verschillende factoren beïnvloeden de hoeveelheid calcium in het bloed van kankerpatiënten. Osteolytic hypercalciëmie treedt op wanneer een primaire of secundaire tumor bot vernietigt, waardoor de cellen die bot moeten vrijgeven van calcium in de bloedbaan. Humorale hypercalciëmie optreedt wanneer kwaadaardige cellen het lichaam veroorzaken om calcium uit de botten onverrichte. Hypercalciëmie treedt ook op als de nieren niet teveel aan calcium uit het lichaam doen uitscheiden.

Bijdragende factoren

Kankerpatiënten hebben verschillende factoren die invloed hebben op de hoeveelheid calcium in het bloed. Gebrek aan lichaamsbeweging, misselijkheid, braken en uitdroging kan verhogen calciumgehalte. Aangezien kankerpatiënten vaak vermoeidheid, braken en misselijkheid na chemotherapie of straling behandelingen ervaren, is er een grotere kans op hypercalciëmie in deze populatie.

Tekenen & symptomen

Tekenen en symptomen van hoge calciumgehalte in het bloed zijn constipatie, misselijkheid, braken, moeheid, malaise, vaak moeten plassen en pijn. Zonder behandeling, hypercalciëmie ook onregelmatige hartslag veroorzaakt en kan leiden tot coma.

Functies

Hypercalciëmie gekoppeld aan kanker verschilt aanzienlijk van hypercalciëmie veroorzaakt door primaire Hyperparathyroïdie en andere medische aandoeningen. Kanker-gerelateerde hypercalciëmie vordert snel en plotseling verschijnt vaak resulteert in een verhoogde bezinkingssnelheid, waarmee wordt aangegeven van ontsteking in het lichaam.

Diagnose

Omdat de symptomen van hypercalciëmie andere kanker symptomen bootsen, kunnen artsen problemen diagnose van deze aandoening hebben. Hypercalciëmie symptomen lijken ook de effecten van chemotherapie en straling behandelingen. Als een arts de tekenen en symptomen van hypercalciëmie herkent, bepaalt een eenvoudig bloedonderzoek de hoeveelheid calcium in het bloed. De National Institutes of Health rapporteert die variëren van de normale calcium-niveaus van 8,5 tot 10.2 mg/dL (milligram per decliter).

Behandeling

Artsen ontwerpen hypercalciëmie behandeling plannen om het teveel aan calcium uit het bloed verwijderen en herstellen van calciumgehalte naar normaal. Diuretica, ook bekend als plaspillen, verhogen de hoeveelheid calcium in de urine uitgescheiden. Voorbeelden van diuretica zijn bumetanide, hydrochloorthiazide en furosemide. Drugs.com geeft aan dat Pamidronate helpt de bot schade veroorzaakt door kanker behandelen. Dit herstelt het evenwicht tussen de vorming van bot en de verdeling van de cellen van het bot. Ondersteunende zorg maatregelen omvatten medicijnen om misselijkheid en braken, preventie van glij en falls, pijnstillers en het voorkomen van onbedoelde schade te controleren.


gerelateerde artikelen