Testen van de onbalans van de spier

March 11

Testen van de onbalans van de spier

Wanneer je in de sportschool, zou u merken dat sommige oefeningen moeilijker aan de ene kant van je lichaam dan de andere zijn. Wanneer u een barbell opheft, kunnen één kant zich misschien komen sneller of met meer gemak dan de andere. Dit zijn tekenen dat u een neuromusculaire onbalans aan de ene kant van je lichaam wellicht. Echter u kunt het verhelpen van deze onevenwichtigheden.

Fysiologie

Om spier onevenwichtigheden te begrijpen, moet u begrijpen hoe de functie van onze spieren. Wanneer u een gewicht tillen en uitvoeren van een oefening, zoals een barbell curl, maakt je lichaam een "neuromusculaire aanwerving patroon," volgens het boek "Essentials of Strength and Conditioning." Dat betekent dat hoe meer je dat barbell curl, hoe meer uw neurotransmitters efficiënt telkens zal vuur, waardoor het minder moeilijk hoe vaker je het doet. Dit is een van de redenen dat de grootste sterkte winsten worden gemaakt naar het begin van een trainingsprogramma.

Isolateral oefeningen

Een van de gemakkelijkste manieren om te testen voor spier onevenwichtigheden is om te doen een isolateral oefening. In een isolateral oefening bewegen uw ledematen onafhankelijk van elkaar. Bijvoorbeeld, een barbell borstpres zou niet een isolateral oefening, maar een halter borstpres zou omdat uw armen de halters zonder de hulp van de andere arm bewegen. De volgende keer dat u op de sportschool bent, gebruik halters, kabels of machines in plaats van een barbell voor uw normale uitoefening routines. Mocht u meer vermoeidheid in één spiergroep aan de ene kant van je lichaam ten opzichte van de andere, moet u wellicht een gespierde onbalans.

Voorbeelden

Gespierde onevenwichtigheden zijn gemeenschappelijk. De meesten van ons schiet, gooien, schrijven, schoppen en allerlei andere activiteiten aan de ene kant van ons lichaam doen zonder doen ze aan de andere kant. Daarbij maken we neuromusculaire werving patronen voor verschillende bewegingen aan de gewenste kant. Wanneer veel mensen een barbell Lift, zij starten de lift met hun domineren kant, terwijl hun nondominant kant routes achter, waardoor de balk DIP aan de zwakkere kant. Een ander bekend voorbeeld is een been curl, waar vele gewichtheffers gunst hun dominante been.

Aanpassingen

Zodra u een gespierde onbalans hebben beoordeeld, beginnen isolateral oefeningen te gebruiken in uw workout routine voor die bepaalde spiergroep. U kunt doen ze exclusief of inclusief, maar exclusief levert u de snelste resultaten. Bijvoorbeeld, als je het gevoel hebt een musculaire onevenwichtigheid die uw rechterkant gunsten wanneer jij een borst drukt, begint borst persen met behulp van halters, banden, kabels, kettlebells of iets waarmee je armen te bewegen onafhankelijk van elkaar te doen. U zal nog steeds dezelfde spiergroepen werken maar u zal zitten kundig voor doen op een manier die corrigeert uw onevenwichtigheden, volgens het boek "Kracht Training Anatomy."

Overwegingen

Het is niet ongebruikelijk dat uw zwakkere kant worden aanzienlijk minder sterk of zelfs schudden als u een lift. Verlagen van het gewicht aan de zwakkere kant zodat beide zijden evenveel reps kunnen uitvoeren moet u merken een verschil in een paar weken van reguliere krachttraining. Vergeet niet, een gebrek aan evenwicht van de spier is neuromusculaire, niet noodzakelijkerwijs hypertrofische. U waarschijnlijk niet kijken naar jezelf in de spiegel en ziet een kant van uw lichaam wordt groter dan de andere, het is gewoon een kwestie van het werven van de juiste hoeveelheid neuronen, zodat beide zijden kunnen even een oefening uitvoeren.


gerelateerde artikelen