How to Get Rid van gezichtshaar zonder scheren

December 24

How to Get Rid van gezichtshaar zonder scheren

Scheren is een van de snelste en goedkoopste manieren om zich te ontdoen van gezichtshaar, maar het is niet de beste keuze voor iedereen. Nemen van een scheermes op je gezicht kan irriteren gevoelige huid, en wanneer u scheren, u bent alleen vrij van haar voor een paar dagen. Andere ontharing methoden, zoals harsen of plukken, kunnen beter werken voor u. Deze oplossingen houden fuzz in bay voor maximaal een paar weken. Medische opties, met inbegrip van elektrolyse en laser behandelingen, afweren haar voor weken of maanden.

Crèmes, plukken en andere oplossingen

Stap 1

Een ontharende room verspreid over ongewenste haren, wacht enkele minuten en vervolgens veeg haar weg met een vochtig washandje. Deze crèmes gebruiken chemicaliën te ontbinden van ongewenste haargroei, die meestal zal niet terug voor maximaal twee weken groeien. De chemicaliën kunnen irritatie, niettemin. Kiezen voor een crème die ontworpen voor gezichtshaar voor de beste resultaten.

Stap 2

Houd uw huid strak met één hand, gebruik dan een paar schuin-tip pincet te begrijpen een haar zo dicht mogelijk bij de wortel mogelijk. Trek de haren met een snelle beweging. Dit is een goedkope methode, maar het kan tijdrovend zijn. Epileren apparaten meer kosten maar meerdere haren tegelijk verwijderen. Resultaten kunnen van drie tot acht weken duren.

Stap 3

Heb haar verwijderd met laserbehandeling. In deze procedure regisseert een arts een laser in de haarfollikels, stoppen van groei. Deze optie werkt het best op lichte huid mensen. Resultaten kunnen permanente, hoewel u wellicht hebben een nabehandeling elke zes maanden tot een jaar.

Stap 4

ZAP haar met elektrolyse. Met deze behandeling gebruikt een arts een sonde voor het verzenden van een elektrische stroom in de haarzakjes. De huidige doodt de wortel en permanent stopt de groei van de haren. Deze behandeling is prijzig, en het proces kan enkele uren duren om te voltooien.

Wax weg uw zorgen

Stap 1

Uw gezicht wassen met een mild reinigingsmiddel en warm water om zich te ontdoen van olie, vuil en andere resten.

Stap 2

Wrijf de huid zachtjes met een vochtig washandje met behulp van kleine, cirkelvormige bewegingen. Daarmee exfoliates uw gezicht en maakt waxen gemakkelijker.

Stap 3

Maken een wijnbouwin wax plakt, indien gewenst, door het combineren van 1 kop suiker, 1/4 kopje honing en het SAP van een halve citroen in een warmte-veilig kom. Smelt de ingrediënten in de magnetron voor een paar minuten, roer af en toe om te voorkomen dat branden. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur alvorens het te gebruiken. Deze zelfgemaakte wijnbouwin plakken is zachter dan andere soorten wax. Als u winkel koopt wax gebruikt, volgt u de instructies van de fabrikant te bereiden de wax.

Stap 4

Neem een kleine hoeveelheid van de wijnbouwin plakken-- of winkel koopt wax, als je liever--met een ambachtelijke stok, en een dun laagje gespreid uw ongewenste haargroei. Druk op een strook van de doek naar beneden stevig over de wax.

Stap 5

Druk naar beneden op de huid naast de strip, en gebruik je andere hand te trekken het doek strip weg van uw huid met een enkele snelle beweging om uit te pakken van de ongewenste haren. Trek niet omhoog, zoals dit de kans op verwijdering van de huid verhogen zal; in plaats daarvan, de strip weg trekken in de richting tegenover de richting van de haargroei.

Stap 6

Druk naar beneden op het vers waxed gebied onmiddellijk te helpen gemak de pijn. Wassen je gezicht Schakel eventuele extra wijnbouwin plakken. Verwijder eventuele extra winkel koopt wax met een katoenen bal gedrenkt in baby-olie.

Waarschuwingen

 • Mensen met huidaandoeningen, zoals eczeem, rosacea of gezicht dermatitis, zouden niet wax of ontharende room gebruiken.
 • Niet doen wax neemt u Retin-A, Accutane of eventuele andere actuele of mondelinge vitamine A-producten. Deze medicijnen een dunne huid en verhoogt de kans op verwijdering van de huid.
 • Vermijd exfoliërende vers waxed gebieden of zij worden blootgesteld aan de zon gedurende ten minste 24 uur.
 • Skip scheren tussen sessies--scheren waxen zal de volgende ontmoeting met wax des te pijnlijker.
 • Als je vrouwelijke en overtollig gezichtshaar hebben, moet u wellicht een voorwaarde zoals familiale hirsutisme, congential adrenal hyperplasie of polycysteus ovarium syndroom. Leverziekte en hormonale onevenwichtigheden kunnen ook haargroei stimuleren.

Tips

 • Bleken crèmes niet ontdoen van haar, maar ze maken het minder zichtbaar. Dit soort crème is een optie voor mensen met een gevoelige huid.
 • Artsen en dermatologen kunnen u een haar-blokkerende crème met eflornithine of een vergelijkbaar medicijn voorschrijven. Deze crèmes blokkeert het enzym dat haar productie controles. De crème blijft werken totdat u stopt met het gebruik ervan; daarna haar begint te groeien terug. Deze oplossing werkt goed voor mensen met wit, grijs of blond gezichtshaar.

Wat die u nodig hebt

 • Ontharende room
 • Washandje
 • Pincet
 • Reinigingsmiddel
 • Washandje
 • Suiker
 • Honing
 • Citroen
 • Kleine kom
 • Ontharing wax
 • Ambachtelijke stok
 • Doek repen
 • Katoenen ballen
 • Baby-olie

gerelateerde artikelen