Verlies van pigmentatie als gevolg van littekens

January 6

De kleur van de huid is te wijten aan de aanwezigheid van een eiwit bekend als melanine. Melanine is gemaakt door cellen bekend als melanocyten, die in de diepere lagen van de huid aanwezig zijn. In sommige gevallen kan een verwonding aan de huid patches van abnormaal lichte huid, ook bekend als hypopigmented regio's, om te verschijnen. In veel gevallen kunnen deze regio's een litteken rondom.

Mechanisme

Verdikking van de gebieden van de huid treedt vaak op na een soort van ontsteking of een letsel van de huid, verklaart SkinSight.com. Wanneer de huid beschadigd is, raakt de omgeving vaak ontstoken als het lichaam probeert te herstellen van het beschadigde gedeelte. De ontsteking kan beschadigen gezonde cellen, echter met inbegrip van de melanocyten. Beschadigde melanocyten produceren minder melanine, die kan resulteren in verdikking rond een bepaald gebied die heeft worden getekend.

Diagnose

Hypopigmentatie als gevolg van huidontsteking, ook wel bekend als post-inflammatoire hypopigmentatie, is opmerkelijk voor patches van ongewoon lichte huid. Deze hypopigmented gebieden hebben vaak een onregelmatige overzicht, PatientUK notities. Hoewel het mogelijk is voor iedereen van de melanine in de cellen die moeten worden uitgesloten; in de meeste gevallen is het verlies van pigment alleen gedeeltelijke. In gebieden waar de huid heeft worden getekend, omsluit de hypopigmented-regio vaak het litteken.

Risicofactoren

Mensen met een donkere huid hebben meer kans om te lijden van post-inflammatoire hypopigmentatie. Dit is vooral omdat de donkere huid meer van een contrast met regio's in vergelijking met een lichtere huid zelfs licht gepigmenteerd krijgt. Elke vorm van schade aan de huid die ernstig genoeg is om te veroorzaken littekens, zoals schaafwonden, snijdt of brandwonden, deze verlichting van de huid kan veroorzaken.

Behandeling

Als algemene regel, zal gebieden van de huid van de hypopigmented die te wijten aan enkele huid letsel of schade zijn terugkeren naar hun normale kleur na enkele maanden, MerckMedicus rapporteert. Dit is omdat de melanocyten zal worden gerepareerd of na verloop van tijd, waardoor voor normale melanine productie vervangen te hervatten. Als er een onderliggend probleem dat wordt veroorzaakt door de ontsteking en littekenvorming, echter de huid niet weer de normale kleur tenzij de onderliggende aandoening wordt behandeld.

Conisderations

Hoewel de hypopigmented huid rond een litteken kan uiteindelijk weer haar oorspronkelijke pigmentatie, kan het werkelijke littekenweefsel bestaan in het hebben van een andere kleur dan de omringende huid. Dit is omdat het littekenweefsel is anders dan de normale huid en heeft geen melanocyten. Littekens kunnen behandeld worden met behulp van een verscheidenheid van benaderingen, met inbegrip van chemische peelings, microdermabrasie en actuele crèmes om te helpen genezen ze beter en om te vervagen in uiterlijk, maar totdat het litteken volkomen gaat weg, vaak wel een andere kleur dan de omringende huid.


gerelateerde artikelen