Het verbeteren van de absorptie van foliumzuur

February 16

Foliumzuur supplementen worden gegeven aan zwangere vrouwen te verminderen de kans op een defect van de neurale buis in hun ongeboren kinderen. Vrouwen worden aangemoedigd om een vitamine met foliumzuur te nemen voordat ze zwanger, maar artsen adviseren op de minst beginnen een vitamine-regime, zodra er een positieve zwangerschapstest. Zwanger en zogende vrouwen moeten tussen 500 en 600 mg foliumzuur elke dag. Foliumzuur komt voor in supplementen en als toevoeging in veel voedingsmiddelen, waaronder brood.

Stap 1

Neem foliumzuur voor het eten van uw ontbijt of direct voor het slapen. Nemen van foliumzuur supplementen met voedsel kan verminderen de absorptiesnelheid, maar slechts in geringe mate.

Stap 2

Drink voldoende vocht bij het nemen van uw supplement foliumzuur. Drink groene of zwarte thee niet wanneer uw supplement nemen aangezien beide verband zijn gebracht met absorptie van foliumzuur verminderde.

Stap 3

Spreken met uw arts voordat u begint een foliumzuur-regime, omdat sommige medicijnen de absorptie van foliumzuur verminderen kunnen. Foliumzuur kan ook de effectiviteit van sommige medicijnen. Dergelijke medicijnen als Fosphenytoin, primidon, 5-Fluorouracil en methotrexaat kunnen hebben hun doeltreffendheid verkleind als je foliumzuur supplementen consumeren. Methotrexaat wordt gewoonlijk voorgeschreven ter vermindering van de effecten van foliumzuur, dus nemen van extra foliumzuur terwijl op de medicatie wordt niet aanbevolen.


gerelateerde artikelen