Nervus facialis schade symptomen

June 24

Nervus facialis schade symptomen

Uw nervus facialis, die wordt ook aangeduid als hersenzenuw VII, is verantwoordelijk voor de beweging van de spieren in je gezicht. Nervus facialis schade, een aandoening die soms genaamd nervus facialis parese, kan ontstaan als gevolg van een aantal verschillende medische complicaties, met inbegrip van gezicht trauma, tumorgroei of een infectie. Praat met uw arts onmiddellijk als u nervus facialis schade symptomen ontwikkelt, zoals deze symptomen op een ernstiger medisch probleem duiden kunnen.

Facial vervorming

Nervus facialis schade kan veroorzaken uw gezichtsuitdrukkingen en bewegingen die vervormd, waarschuwen ambtenaren van de gezondheidsdienst in Medline Plus, een website van de medische informatie verstrekt als dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health. U kunt problemen ondervindt vrijwillig uw ogen sluiten of het maken van gezichtsuitdrukkingen, zoals lachen of fronsen. Uw gezichtsspieren kunnen ook blijken te verzakken of hangen, waardoor je gezicht te voelen abnormaal stijf of gespannen.

Gezicht verlamming

Normaal gesproken verzendt de nervus facialis berichten tussen uw hersenen en gezichtsspieren hen te vertellen wanneer en hoe u kunt verplaatsen. Als uw nervus facialis beschadigd raakt, kan de zenuw ter vergemakkelijking van de communicatie tussen uw hersenen en je gelaatsspieren. Dientengevolge, u kunt genieten van gedeeltelijke verlamming van een kant van je gezicht als een symptoom van de nervus facialis schade, medische ambtenaren aan de Universiteit van Maryland Medical Center in Baltimore wordt uitgelegd. Gezicht verlamming kan ertoe leiden dat u te verliezen sensatie in een bepaalde regio van uw gezicht, die in eerste instantie tot tintelingen of gevoelloosheid in de betrokken site leiden kan. Verlamming kan maken het ook moeilijk voor u om vrijwillig controle uw gezichtsspieren en kan bijdragen tot problemen bij het eten of het houden van voedsel in je mond terwijl je aan het kauwen zijn.

Wijzigingen van de smaak

Uw nervus facialis speelt ook een rol in uw vermogen om te proeven van voedsel en produceren speeksel, verklaren medische professionals op patiënt UK, een uitgebreide gezondheid informatie website geboden aan patiënten door huisartsen en verpleegkundigen in het Verenigd Koninkrijk. Schade aan deze zenuw kan leiden tot veranderingen in smaak, veroorzaakt door voedingsmiddelen of dranken aan ongewone of neutrale smaak. Bepaalde patiënten volledig verlies van smaak (smaak waardevermindering) als gevolg van beschadiging van de nervus facialis kunnen ervaren.

Wijzigingen van de hoorzitting

Als u schade aan uw nervus facialis ondervindt, kunt u wijzigingen van de hoorzitting ontwikkelen als een symptoom van deze aandoening. Geluiden kunnen worden abnormaal luid in één van uw oren, verklaart Medline Plus, die kunnen bijdragen tot pijnlijke hoofdpijn symptomen. Daar kunt u ongewoon gevoelig voor bepaalde geluiden--een aandoening hyperacusis genoemd worden. Nervus facialis schade kan ook leiden tot bepaalde patiënten ervaren pijnlijk, ongemakkelijk sensaties achter één of beide oren.


gerelateerde artikelen