Het ideale gewicht voor een voetballer

June 23

Het ideale gewicht voor een voetballer

Voetballers op het recreatieve niveau komen in alle soorten en maten. Op de hogere niveaus van het spel, hoewel, meestal spelers hebben een zeer fit lichaamsbouw, mager en bespierd zijn zonder dat te mager of overdreven gespierd. Professionele mannelijke vooruit-- en het occasionele vrouwtje, zoals voormalig US women's player Brandi Chastain--aarzel dan niet om te zweep uit hun shirt na scoren, perfecte six-pack abs en een opvallend gebrek aan flab vaak weer te geven.

Voetballers BMI

Meer dan negen van de 10 elite voetballers hebben een index van de lichaamsmassa dat in het normale bereik valt, volgens een enquĂȘte van spelers in de FIFA mannen 2006 World Cup. Eddison Cantor en Jeff G. Konin van de Universiteit van South Florida's Athletic trainingsprogramma onderwijs liep de getallen voor de 736 spelers uit 32 teams. Zij vonden dat 92 procent van de spelers viel in het lichaam index van de lichaamsmassa bereik gewaardeerd normaal, tussen 20 en 24,9--in de praktijk, normale BMI samenvalt met ideale gewicht. Het bereik van de normale gewicht voor een speler 5 voet 9 duim hoog is 136 tot 169 ponden.

BMI reeks per positie

De World Cup speler ook bleek 1 procent van de spelers waren ondergewicht, 6 procent overgewicht en 1 procent overgewicht. Wanneer gepolst door positie, viel keepers in het normale bereik 85 procent van de tijd, met 14 procent overgewicht. Daarentegen waren de verdedigers in het normale bereik van 93 procent met 6 procent overgewicht; middenvelders 94 procent normale met 5 procent overgewicht, en doorsturen van berichten, 92 procent normale met 5 procent overgewicht. Verder onderzoek BMI vergelijken om prestaties en BMI nummers voor vrouwelijke professionele spelers adviseren de auteurs.

Wereld Cup vs. de Major League vs. College spelers

Konin en zijn collega's van USF verbreed hun studies te vergelijken van de deelnemers van de World Cup met spelers in de Major League Soccer, de top Amerikaanse professionele league en college-spelers in de Big-Oosten conferentie. Gemiddelden voor spelers op alle niveaus--college, professionele en internationale--landde tussen 23 en 24 BMI, met uitzondering van MLS keepers, die gemiddeld 25.2.

Betekenis van gewicht

Voetbal coaches en talent scouts zoekt belangrijkste kenmerken die veel goeds voor succes op het hoogste niveau van het voetbal, zegt Alan Nevill en zijn collega's bij de Universiteit van Wolverhampton. Nevill gevonden dat professionele voetballers van de top zes teams in Engeland groter en slanker dan die van de minder succesvolle teams werden. Gewicht kan ook voorspellen meer succes voor voetbal atleten op specifieke posities, aangezien keepers en verdedigers meestal zwaarder dan de middenvelders en doorsturen van berichten zijn.

Voetbal en lichaamsvet

Belangrijker dan de BMI voor de typische recreatieve speler is procent van lichaamsvet, Let op de voormalige voetbal profs op Expert voetbal. Overtollige lichaamsgewicht beperkt uw mobiliteit in een spel waar startende spelers meestal moeten stride, joggen, rennen en sprinten voor 5 tot en met 7 mijl tijdens elke wedstrijd. Een studie in 2004 van bijna 700 jongens van 9 tot en met 14 jaar oud door Luis A. Moreno en collega's in Zaragoza (Spanje), vond dat het percentage lichaamsvet aanzienlijk lager onder de jongens die voetbal speelde, waarschijnlijk die aangeeft dat de spelen voetbal uit extra pond smelt.


gerelateerde artikelen