Infecties die een massa Lung veroorzaken

December 24

Infecties die een massa Lung veroorzaken

De mogelijkheid voor de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide door de longen is essentieel voor leven. De longen zijn een gemeenschappelijk gezicht, echter voor infecties omdat de natuurlijke omgeving van de longen is vochtig en wel zuurstof--een perfecte broedplaats voor bacteriën om te groeien. Infecties kunnen verplaatsen van zuurstof via het systeem, zodat Long infecties zeer ernstig kunnen in gevaar brengen.

Tuberculose

Tuberculose doodt 2 miljoen mensen per jaar wereldwijd, volgens MayoClinic.com. Tuberculose is een infectie van de luchtwegen die wordt verspreid van persoon tot persoon door de lucht druppeltjes. Mycobacterium tuberculosis is het pathogene agens verantwoordelijk voor deze ziekte. Wanneer tuberculose ziekteverwekkers de longen invoert, beginnen ze te vermenigvuldigen. Naarmate de ziekte vordert, het immuunsysteem kicks in en bouwt een muur rond de infectie die als een Long massa op een röntgenonderzoek van de borstkas verschijnen zal. Als het immuunsysteem is overweldigd door de infectie, ontwikkelen grote luchtruimten genaamd holtes in de longen. Deze holten vertegenwoordigen vernietigde longweefsel en bieden een perfecte omgeving voor voortdurende fokken van de mycobacteriën.

Histoplasmose

Histoplasmose capsulatum groeit als een schimmel in de natuur, en wordt geassocieerd met vogels en vleermuizen uitwerpselen. Het is zeer gangbaar in de vallei van de rivier Ohio-Mississippi, volgens The Merck Manuals. Histoplasmose ontwikkelt na inademing van de sporen die zich op de schimmel ontwikkelen. Een acute infectie gaat gepaard met koorts, hoest en symptomen van longontsteking. Een chronische cavitary histomplasmosis infectie wordt gekenmerkt door longkanker massa's die zich in de apicale of bovenste, regio's van de longen ontwikkelen. Deze infectie kan verspreiden via het bloed naar andere organen zoals de lever en de milt.

Actinomycosis

Actinomycosis Israëlische veroorzaakt Long infecties die als een massa op röntgenfoto's verschijnen. Dit type van longontsteking bestaat ook andere bacteriën zoals stafylokokken en streptokokken, volgens The Merck Manuals. Actinomycosis ontwikkelt zich meestal in volwassen mannen, en de resultaten van de pulmonaire vorm van aspiratie van het pathogene agens in mondelinge afscheidingen. Actinomycosis van de longen kan tuberculose op röntgenfoto's lijken.


gerelateerde artikelen