Is het drinken van koffie invloed op bloedcholesterol?

January 14

Is het drinken van koffie invloed op bloedcholesterol?

Vierenvijftig percent van de volwassenen drinken koffie op een dagelijkse basis, volgens een rapport van 2009 door de nationale vereniging van de koffie. De meeste mensen zijn zich bewust van het verband tussen de cafeïne in koffie en de gevolgen ervan voor de cardiovasculaire gezondheid. Maar bepaalde componenten van koffie kunnen ook gevolgen hebben voor uw cholesterolgehalte. Wat meer is, tonen onderzoeken aan dat koffie decaf kan ook donateur.

Koffie en Cholesterol

Er is een duidelijke link tussen een stijging van de cholesterol en het drinken van bepaalde typen koffie--zelfs zwarte koffie. Een studie uit Univeriteit Amsterdam, Instituut voor Gezondheidswetenschappen, Nederland gevonden dat Franse pers koffie drinken bloedcholesterol verhoogt. Volgens de de studie, vijf kopjes Franse pers koffie per dag, meer dan vier weken, was genoeg om het bloed cholesterol verhogen door 6 tot 8 procent.

Mechanisme

Het werkingsmechanisme spelen in de stijging van de cholesterol te wijten aan koffie is cafestol. Dit is een samenstelling die in koffie gevonden. Cafestol is verwijderd toen koffie is gemaakt met een filter, maar wanneer de koffie is gemaakt zonder een filter, zoals een Franse pers stye, cafestol blijft. Wanneer het lichaam cafestol binnenkomt, stimuleert het een cascade van reacties die invloed hebben op drie genen binnen de lever die regulering van cholesterol. Deze reactie, veroorzaakt door cafestol, veroorzaakt een vermindering van de gevolgen van de genen, die veroorzaken hoog cholesterolgehalte.

Decaf Koffie

Volgens Dr. Robert Superko in zijn studie overhandigd aan de American Heart Association wetenschappelijke sessies in 2005, decaf koffie kan ook leiden tot een stijging van de bloedcholesterol. Meer dan acht weken, onderwerpen van de studie kregen de opdracht om te brouwen hun koffie volgens gedetailleerde instructies. Aan het einde van de studie, werd een stijging van de LDL cholesterol onder de decaf koffie drinkers opgemerkt.

Aanbevelingen

Als u op zoek bent om te controleren uw cholesterol, overschakelen naar gefilterde koffie. Skip maken van koffie in een niet-gefilterd stijl zoals espresso, Franse pers of gekookte Scandinavische brouwsel. Daarnaast moet u wellicht te overwegen uw andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten zoals een hoge bloeddruk of diabetes. De beste manier om te begrijpen van de veiligste koffie drinken regime is om te spreken met uw arts.


gerelateerde artikelen