Is het normaal dat een pasgeboren baby te slapen alle de tijd?

December 16

Is het normaal dat een pasgeboren baby te slapen alle de tijd?

Eerste keer ouders die een pasgeboren baby verwachten te blijven wakker tijdens de dag en de slaap gedurende de nacht kunnen worden verbijsterd door hun kind het slaappatroon. Volgens de Lucile Packard Children's Hospital, het is normaal dat uw baby te slapen bijna alle van de tijd tijdens haar eerste paar weken van het leven, slechts kort wakker voor de voeding.

Hoeveel pasgeborenen slapen

Uw pasgeboren baby logs meer Dommelen dan hij ooit zal voor de rest van zijn leven--omhoog tot 18 uur tijdens elke periode van 24 uur per dag, zegt de National Sleep Foundation, met meestal slechts één tot drie uur uren volledig wakker. Perioden van slaap zijn bijna gelijk verdeeld tussen dag en nacht, zegt de Lucile Packard Children's Hospital. Meeste pasgeborenen slapen tussen acht en negen uur tijdens de dag en acht uur 's nachts.

Slaappatroon

Een pasgeboren baby slaapt al van de tijd omdat haar circadiane ritmen nog moeten worden ontwikkeld, verklaart de NSF. Ontbreekt de mogelijkheid om zich te onderscheiden van de dag van de nachtelijke uren, is op elk moment van de dag een goed moment voor uw baby in slaap. Uw pasgeboren baby's periode van slaap is echter eigenlijk heel kort; zij kan slapen voor slechts een paar minuten voordat ontwaken of een paar uur. Pasgeborenen hebben kleine magen die leeg snel; ze om de paar uur wakker omdat ze moeten worden gevoed, zegt de Lucile Packard Children's Hospital.

De Baby wakker

Volgens de American Academy of Pediatrics heeft een pasgeboren baby de aangeboren vermogen om af te stemmen op de rest van de wereld aan zijn behoefte aan slaap, slapen door belknoppen, beltonen van telefoons en andere huishoudelijke activiteiten gedurende de dag. Het is echter belangrijk dat uw baby regelmatig worden gevoed. Tijdens de eerste vijf tot zes weken van uw baby's leven, laat hem niet slapen voor meer dan vijf uur een keer zonder wakker hem voor een voeding, adviseert de Lucile Packard Children's Hospital. Baby's die te vroeg geboren zijn kunnen vereisen meer frequente voedingen dan voldragen baby's en wellicht worden gewekt voor maaltijden.

Waking Tips

Als u wilt uw baby wakker, probeer dan eerst een zachte aanpak, adviseert de AAP. Zingen of praten met haar. Haar halen, beroerte haar wang of haar voeten kietelen. Veel pasgeborenen niet graag worden kleedde; bloot haar naar een stroom van lucht, in combinatie met fysieke stimulatie van het verwijderen van haar kleren, is een andere manier om haar wakker, zoals is doen alsof ze haar luier wijzigen (zelfs als ze is niet degene die ze draagt bevuild). Een meer drastische aanpak van een slaperig pasgeboren baby wakker is te geven haar een bad. Beperken deze techniek alleen naar de tijden wanneer ze wakker moet voor een voeding, waarschuwt de AAP.

Andere informatie

Tegen de tijd dat uw baby de leeftijd van 2 maanden bereikt, ze dreigt te slapen voor langere perioden tijdens de nacht--tussen zes en acht uur zegt de Nemours Stichting-- en langer wakker blijven gedurende de dag. Tijdens de eerste drie jaar van haar leven, zullen haar slaap geleidelijk worden geconsolideerd in de nachtelijke uurtjes zoals haar behoefte voor overdag dutjes dalen, het artikel van American Family Physician stelt. Als u zich zorgen dat uw baby teveel slaapt, dit kan medische aandacht vereisen, zegt de AAP.


gerelateerde artikelen