Hoe weet ik wanneer de zalm slecht is gegaan?

November 26

Hoe weet ik wanneer de zalm slecht is gegaan?

Terwijl verse zalm een goede bron van eiwitten is en rijk aan gezonde omega-3 vetzuren is, kan verwende zalm je ziek maken als je het eet. Voor het opdienen uw zalm, controleren om te zien of het nog eetbaar is door het grondig te onderzoeken. Hoewel de houdbaarheid van gekookte, ingeblikte of gerookte zalm langer dan de rauwe zalm is, wordt alle soorten zalm uiteindelijk vervallen.

Iets Smells Fishy

Hoewel het lijkt teller intuïtief omdat zalm een soort vis, is als het nog eetbaar is, het moet niet ruiken onaangenaam "fishy" op geen enkele manier. Als uw zalm enigszins zuur ruikt of zoiets ammoniak, het slechte is gegaan en moet u gooi het. Verse zalm heeft een mild aroma, of een die ruikt vergelijkbaar met de zee. Gekookte of Ingeblikte zalm ruikt ook enigszins neutraal of milde, terwijl gerookte zalm een aangename, rokerige aroma heeft. Zelfs als de vis ziet er goed uit, als die zalm, ongebruikelijke of ronduit walgelijk ruikt, het is verlopen en is niet langer eetbaar.

Geef uw zalm het eens Over

Inspecteer uw zalm voor symptomen van visuele bederf zoals schimmel of slijmerige residu op de buitenkant van het. Uw zalm moet worden weergegeven in de kleur roze en mag geen verkleurde of droog, waarschuwt de Amerikaanse Food and Drug Administration. Milky-wit of plakkerig residu op de buitenkant van de rauwe zalm, vooral rond de kieuwen, is een teken van bederf, evenals een bewolkt verschijning aan de ogen van een hele zalm. Het vlees van de zalm moet voelen solide en voorjaar terug nadat u in het drukken met je vingers. Als je handen een kuiltje of depressie in het vlees laat, is je zalm verwend.

Opslag kan helpen

Na de aankoop van verse zalm, moet u om het te krijgen in de koelkast binnen twee uur om te voorkomen dat de groei van bacteriën, die snel zullen bederven. Rauwe zalm duurt maximaal twee dagen wanneer opgeslagen in de ijskast op amper 40 graden Fahrenheit, volgens de EatByDate website. Gekookt, in blik of gerookt, eenmaal geopend, duurt ongeveer zes dagen in de koelkast. Wanneer verpakt in plastic en aluminium folie, kan zalm bevroren op 0 graden duren maximaal negen maanden, als kan ongeopend blik zalm. Zalm die wordt gehouden tussen 40 tot 140 graden zal snel de ontwikkeling van bacteriën binnen uur en verwent, zelfs als bevroren of gekoeld na het feit.

Bederf kan leiden tot ziekte

Hoewel de verloopdatum van uw verpakt, ingeblikt of gerookte zalm is een goede gids te volgen, afhankelijk van uw zintuigen om te bepalen of er nog eetbaar, vooral als je zalm was niet goed opgeslagen voordat u deze opent. Verwende zalm kunnen ontwikkelen schimmel en bacteriën die je ziek kunnen maken. Scombroid vergiftiging, ook wel aangeduid als histamine vergiftiging, kan optreden in verse zalm dat niet ingevroren of gekoelde goed nadat het gevangen, wat leidt tot een ophoping van bacteriën en toxines in de vis. Koken zal niet helpen om te doden van de toxine en het kan je je ziek als je zalm verwend met bacteriën eet. Zelfs als uw zalm eetbaar is, koken tot 145 graden om te doden van de meest schadelijke micro-organismen.

Tips

  • Vraag uw slager of visboer om te verwijderen van de verpakking dat u verhindert dat beoordeling van de versheid van de zalm. Gebruik uw verstand van aanraking, smaak en geur te meten van de kwaliteit van de vis. Vermijd het kopen van bevroren zalm als de onmiddellijke verpakking is gescheurd of beschadigd of als ijskristallen hebben gevormd op het vlees.
  • Terwijl het is het beste om te bereiden zalm dezelfde dag die het wordt gekocht, moet u wrap en bevriezen van verse zalm als u gebruik het niet binnen 48 uur na aankoop.
  • Ijskristallen op een pakket van bevroren zalm suggereren dat de vis te lang is bevroren.

gerelateerde artikelen