Gevaren van eiwit supplementen voor tieners

November 24

Hoewel veel sport voedingssupplementen worden aanbevolen voor gebruik door degenen die ten minste 18 jaar oud, zijn eiwit supplementen populair onder tieners. Deze supplementen zijn hoog in eiwit en meestal laag in koolhydraten en vet en zijn bedoeld om spiergroei, spierherstel en algehele atletische prestaties te verbeteren. Deze resultaten zijn gerelateerd aan het feit dat eiwit bevat aminozuren, dat de bouwstenen van spieren en andere weefsels in je lichaam zijn. Ondanks de potentiële voordelen, kan met behulp van eiwit supplementen zet je in gevaar voor bijwerkingen. Een arts raadplegen voordat u eiwitproducten of elke andere supplementen.

Voorkoming van natuurlijke Creatine productie

Het aminozuur creatine is opgenomen in de vele eiwit supplementen, zoals het wordt verondersteld om sportieve prestaties te verbeteren. De Universiteit van Maryland Medical Center legt uit dat creatine is aangetoond dat het verbeteren van spier massa en kracht in onderzoeken verbeteren. Het centrum stelt vast dat deze effecten zijn meest prominente bij jongere mensen, maar waarschuwt er zijn gevaren van creatine ook. Een risico is dat de suppletie van creatine met uw lichaam de natuurlijke productie van creatine interfereren zal, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Dit suggereert dat je lichaam kan afhankelijk van creatine supplementen worden en creatine productie staken.

Maagkrampen

De meest voorkomende vorm van proteïne in eiwit supplementen is wei-eiwit, die is afgeleid van zuivelproducten. Als het centrum voor Young Women's Health verklaart, dit betekend dat wei-eiwit lactose bevat, een natuurlijke suiker. Helaas, u mei niet zitten kundig voor volledig breken de lactose die u in weiproteïne als gevolg van een aandoening bekend als lactose-intolerantie inslikken. Het Center for Young Women's Health merkt op dat de lactose-intolerantie een aantal onaangename effecten activeert, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, maagkrampen, en dat wei-eiwit kan deze effecten veroorzaken.

Hoge bloed zuurgraad

Gevaren van eiwit supplementen voor tieners

Volgens de fitness en voeding website Project Swole, kan overmatig gebruik van eiwit supplementen verschillende potentieel schadelijke gevolgen hebben. Onder hen is het risico van hoge bloed zuurgraad. Volgens Project Swole leidt eiwit consumptie tot uw bloed hebben een zure pH. Om te herstellen van uw bloed aan een normale pH, je lichaam zal vrijgeven extra calcium in je bloed, verklaart Project Swole. Helaas, deze calcium komt uit je botten, en een gebrek aan calcium sterkte van de botten in gevaar kan brengen. Dit kan bijzonder gevaarlijk zijn voor kinderen en jongeren, wiens lichamen zijn nog in ontwikkeling.

Nierstenen

Volgens Project Swole is een andere potentiële gevaar van eiwit supplement gebruik het risico van nierstenen. De website legt uit dat de calcium die je lichaam gebruikt om zelfs uit het pH-niveau van uw bloed uiteindelijk wordt getransporteerd naar uw nieren af te wachten van uitscheiding via de urine. Echter als er te veel calcium in de nieren, zal het verzamelen en vormen van nierstenen, die pijn veroorzaken wanneer ze uit uw systeem doorgeeft.


gerelateerde artikelen