Spiramycine bijwerkingen & waarschuwingen

September 11

Spiramycine is een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij de behandeling van toxoplasmose, een infectie parasiet-gedragen. De drug wordt gebruikt specifiek bij zwangere vrouwen, volgens de Mayo Clinic, omdat het vermindert de verandering de foetus krijgt de ziekte van de besmette moeder. De ziekte kan leiden tot ernstige aangeboren afwijkingen bij kinderen, sommige die zich niet gedurende maanden of jaren na de geboorte voordoen. Toxoplasmose kan optreden door contact met ontlasting van een kat die besmet is of uit de bodem waar de parasiet woont. Het is ook mogelijk om het te krijgen van rauw besmet vlees.

Aangeboren afwijkingen

Terwijl spiramycine helpen kan zowel behandelen van de moeder en de baby te houden van besmet te raken, is het niet 100 procent effectief. Wanneer er geen dergelijke geboorteafwijkingen als mentale retardatie, kunnen aanvallen, doofheid en blindheid optreden in de baby. Volgens het nationale programma van toxicologie van de Amerikaanse Department of Health and Human Services is spiramycine ongeveer 50 procent effectief in het voorkomen dat de foetus besmet te raken.

Experimentele Drug

Volgens de Amerikaanse Department of Health and Human Services, is spiramycine nog niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration. Het wordt daarom beschouwd als een experimentele drug. Uw arts, kunnen echter de drug van de FDA. Aangezien het is niet FDA goedgekeurd, echter kan het bepaalde risico's die nog onbekend zijn, omdat het niet heeft doorgegeven door alle klinische proeven die nodig zijn voor goedkeuring inhouden.

Ernstige bijwerkingen

Er zijn enkele bekende ernstige bijwerkingen van het gebruik van spiramycine, volgens de Mayo Clinic. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u een van deze. De meer voorkomende bijwerkingen omvatten een uitslag op de huid, jeuk, abnormale kneuzingen en ongewoon bloeden. Zeldzame nevenwerkingen kunnen omvatten geelverkleuring van de huid, bloed in uw ontlasting, eye vergeling, pijn in de borst, braken, koorts, tederheid of pijn in de maag, zuurbranden, flauwvallen dat meer dan eens gebeurt, brandend maagzuur, misselijkheid en een onregelmatige hartslag. Er is slechts één niet-ernstige bijwerking bekend, die diarree is. Dit kan gebeuren wanneer u eerst spiramycine nemen, maar op haar eigen verdwijnen moet. Als dit niet gebeurt, bellen met uw arts.


gerelateerde artikelen