Subarachnoïdale beroerte

September 17

Overzicht

Een subarachnoïdale beroerte is een bloeding, of bloeden, dat zich voordoet in een bepaald gebied van de hersenen wanneer een bloedvat barst. De meest voorkomende oorzaak bij mensen met gezonde bloedvaten is trauma, zoals een hoofdletsel opgelopen bij een auto-ongeluk. De breuk van een aneurysma--een verzwakte, verwijde bloedvaten--kan ook veroorzaken subarachnoïdale bloeding, mogelijk andere formaties abnormale bloedvaten die scheuren en lekken van bloed in de subarachnoïdale ruimte. Dit type van een beroerte kan plotseling of geleidelijk ontwikkelen en produceren van omkeerbaar, permanente of onherstelbare schade.

De hersenen en het ruggenmerg hebben een omhulsel bestaat uit drie lagen of hersenvliezen, van weefsel. Ze zijn--in bestellen vanaf de binnenkant, het dichtst bij de hersenen, aan de buitenkant--de pia mater, arachnoideavilli mater en dura mater. Een subarachnoïdale beroerte treedt op wanneer een bloedvat openbreekt en in de ruimte tussen de arachnoideavilli mater en de pia mater bloedingen.

Het meest opvallende symptoom kan zijn van een ernstige hoofdpijn; het kan zich voordoen in minuten of groeien over een periode van weken. Abnormale bloedingen kan veroorzaken verwarring, slaperigheid of andere veranderingen in geestelijke status, zoals prikkelbaarheid. Onverklaarbare braken, toevallen, nekpijn en verwijding van één of beide leerlingen kunnen tekenen van een subarachnoïdale beroerte. Patiënten ook wellicht focale neurologische problemen met gevoelloosheid of verlamming. Niet elke presentatie van deze symptomen geeft een subarachnoïdale beroerte, echter. Sommige andere omstandigheden die soortgelijke symptomen hebben kunnen omvatten de hoofdpijnen van de migraine; meningitis, die is van een infectie of ontsteking van de lagen die betrekking hebben op de hersenen; en andere types van een beroerte.

De aanwezigheid van hersenen aneurysma maakt een individu aan bloedvat schade, breuk en bloeden op elk gewenst moment kwetsbaar. Leeftijd, geslacht en levensstijl ook bijdragen aan het risico voor subarachnoïdale streek. Gebruik van tabak en een hoge-natrium dieet vergroot de kans dat subarachnoïdale bloeding, vooral bij mensen met andere risicofactoren zoals hoge bloeddruk en midden op oudere leeftijd. Vrouwen en mensen met een familiale voorgeschiedenis van aneurysma of beroerte hebben een hogere incidentie van subarachnoïdale lijn dan de algemene bevolking.

Artsen diagnosticeren van de voorwaarde door observatie van voorkomende symptomen en imaging studies zoals een computertomografie of CT, scannen. Subarachnoïdale lijn vertegenwoordigt een medische noodsituatie, en overleving of het behoud van de hersenfunctie kan vereisen snelle interventie.

Behandeling is afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het bloeden. Leven te ondersteunen, zoals plaatsing van een buis van de ademhaling en de medicijnen voor aanvallen of voor het beheren van bloeddruk kan bevatten. Herpositionering van het lichaam kan nodig zijn te verlichten stress over de subarachnoïdale ruimte en artsen spoedoperatie om te stoppen met het bloeden of wijzigen van de druk in de schedel kunnen uitvoeren. Resultaten van de behandeling zijn variabele en variëren van volledig herstel tot de dood.


gerelateerde artikelen