De fysica van softbal Velocity

October 5

De fysica van softbal Velocity

Van een softbal snelheid wordt gedefinieerd als de snelheid en de richting waarin de bal is reizen. Of u nu pitching, raken of vangen van een softbal, beïnvloeden je van de softbal snelheid. Natuurkunde tijdens een spel kunt u deze snelheid beter te begrijpen.

Achtergrond

Newtons drie wetten van beweging uitleggen dat de versnelling van een object wordt bepaald door de netto kracht op het object. Versnelling wordt gedefinieerd als van een object wijzigen in snelheid. Daarom kunt u bepalen of de snelheid van een object zal vergroten of verkleinen door te onderzoeken wat krachten op het handelen. Wanneer u softbal, verschillende krachten invloed de bal de snelheid speelt, met inbegrip van de kracht van de vleermuis, zwaartekracht, lucht weerstand en wrijving.

Pitching

Net voordat je toonhoogte, is de softbal in rust in je hand. Wanneer u de bal gooien, oefenen u een voorwaartse kracht op de bal richting de slagman. Als de bal richting de slagman reizen, oefent luchtweerstand een achterwaartse kracht op de bal. Daarom, twee primaire krachten handelen op de bal: de voorwaartse kracht uitgeoefend door je arm en de achterwaartse kracht uitgeoefend door de luchtweerstand. De kracht die uitgeoefend wordt door uw arm is echter aanzienlijk groter dan luchtweerstand, wat betekent dat het net dwingen acteren op de bal in de voorwaartse richting is. Deze netto kracht zorgt ervoor dat de bal om te versnellen naar voren uit de ruststand, en de bal de snelheid verhoogt naar de slagman.

Vangen

Zoals een vangbal uit de hemel naar catcher valt, optreden twee belangrijke krachten daarop. De kracht van de zwaartekracht zorgt ervoor dat de bal om te versnellen naar beneden. Echter, als de bal valt, luchtweerstand oefent een opwaartse kracht op de bal. De opwaartse kracht van luchtweerstand wordt uiteindelijk gelijk aan de neerwaartse kracht van de zwaartekracht en het netto kracht van de vallende bal is nul. Dit betekent dat de bal stopt naar beneden versnellen en in de catcher met een constante snelheid, ook bekend als de eindsnelheid valt.

Grond bal

Wanneer u een Softbal op de grond raakt, wordt de bal over het algemeen snel rolt. Nogmaals, optreden twee belangrijke krachten op de bal. De kracht die uitgeoefend wordt door uw vleermuis op de bal veroorzaakt te rollen voorwaarts. Echter, de grond oefent een achterwaartse wrijvingskracht op de bal die ervoor zorgt dat vertragen. Omdat wrijving de enige kracht is continu zich te gedragen op de bal rolt, de bal wordt vertraagd en de snelheid vermindert. Uiteindelijk, de bal tot stilstand komt en zijn snelheid is nul.


gerelateerde artikelen