Voeding van Red Snapper Vs. Tilapia

September 23

Voeding van Red Snapper Vs. Tilapia

Volgende keer dat je probeert om erachter te komen wat te hebben voor het diner, gaan met vis in plaats van rundvlees of varkensvlees. Uw diner zullen lager in zowel verzadigd vet en calorieën en je krijgt meer van de essentiële omega-3 vetten. Variëren van uw vis keuzes om de beste mix van voedingsstoffen terwijl het minimaliseren van risico's; zowel red snapper en tilapia kunnen gezonde opties.

Enkel de grondbeginselen

Een 3-ounce portie snapper biedt 109 calorieën, 1,5 gram vet, 22.4 gram van eiwit en 40 mg cholesterol. Deze hoeveelheid tilapia bevat dezelfde hoeveelheid calorieën, maar lichtjes meer vet, met 2,3 gram en cholesterol, met 48 mg, en een beetje minder eiwit, met 22.2 gram.

Minerale Matchup

Beide van deze soorten vis bieden 17 procent van de dagelijkse waarde voor fosfor per portie, maar red snapper bevat meer kalium, met 13 procent van de DV in vergelijking tot 9 procent in tilapia, en tilapia heeft meer selenium, met 66 procent van de DV in vergelijking met 60 procent in red snapper. Je behoefte aan fosfor goede nierfunctie en sterke botten, kalium voor de zenuw en de spier functie en de controle van uw bloeddruk en het antioxidant selenium voor juiste schildklier functie en vorming DNA.

Vitamine Victor

Snapper is een beetje meer vitamine-rijke dan tilapia, met 50 procent van de DV voor vitamine B-12 en 20 procent van de DV voor vitamine B-6 in elke 3-ounce portie. Dezelfde hoeveelheid tilapia biedt 26 procent van de DV voor vitamine B-12 en slechts 5 procent van de DV voor vitamine B-6. Tilapia bevat echter meer niacine, met 20 procent van de DV per portie in vergelijking met 1 procent van de DV in snapper. Vitamine B-12 is essentieel voor de vorming van zowel DNA als de hemoglobine in rode bloedcellen. Vitamine B-6 is belangrijk voor de stofwisseling van eiwit, en niacine speelt een rol in omloop en de vorming van bepaalde hormonen.

Vet Face-off

Red snapper en tilapia beide bieden omega-3 vetten, maar in verschillende hoeveelheden. Red snapper is een betere bron van deze nuttige vetten, die kunnen helpen lager uw risico voor hart-en vaatziekten en dementie. Elke 3-ounce portie red snapper biedt ongeveer 200 tot 500 mg omega-3 vetten, terwijl dezelfde hoeveelheid tilapia alleen ongeveer 115 milligram bevat. De Academie van voedings- en dieetleer raadt u aan om een gemiddelde van 500 milligram van de omega-3 vetten EPA en DHA, de typen gevonden in vis, elke dag.

Kwik overwegingen

Bij het kiezen van die vis te eten, is potentiële kwikcontaminatie een belangrijke factor om te overwegen. Tilapia behoort tot de laagste in kwik vissen, en het is veilig voor zwangere vrouwen om te eten tot 12 ounces per week en anderen te eten dagelijks. Snapper is hoger in kwik, maar nog steeds een van de lagere kwik vissen die veilig zijn voor zwangere vrouwen om te eten in bedragen van maximaal 36 ounces per maand en andere volwassenen te eten ongeveer drie keer per week.


gerelateerde artikelen