Een lijst van koolhydraten die je eten kunt als u een Type 2 diabetes bent

February 26

Een lijst van koolhydraten die je eten kunt als u een Type 2 diabetes bent

Type 2 diabetes is goed voor 90 tot 95 procent van alle bekende gevallen van diabetes, volgens de internationale Diabetes Federatie. Diabetes type 2 komt meestal bij mensen met overgewicht boven de leeftijd van 40. Het wordt echter steeds vaker bij jongere bevolking met de toename van zwaarlijvigheid. De behandeling bestaat dieet, lichaamsbeweging en orale medicatie. Koolhydraten in de voeding hebben een grote invloed op de suiker van het bloed; weten welke voedingsmiddelen bevatten koolhydraten kan helpen u bij het beheren van uw diabetes.

Zetmeel

Zetmeel bevatten koolhydraten, vezels en vitaminen van de B. Een portie van zetmeel bevat 80 calorieën en 15 g koolhydraten. Voorbeelden van zetmeel voedingsmiddelen en serveren maten kun je eten omvatten 1 sneetje brood, 1 oz. van een bagel, 1/2 van een Engels muffin, een hamburger of een hotdog broodje, 3/4 kopje koude ontbijtgranen, 1/2 kopje warme granen, 5 crackers, 1/2 kopje erwten of maïs, 1/3 kopje van pasta, rijst of couscous , 3 oz. gebakken aardappel en 3 kopjes van lucht-geknald popcorn. Kies voor een betere controle van de bloedsuiker, meer hele korrels zetmeel. Fiber in hele-korrels vermindert de snelheid van de spijsvertering, waardoor voor een langzamere release van de suiker in de bloedbaan.

Vruchten

Vruchten leveren koolhydraten, vezels, vitamine C, kalium en folaat. Een typische portie bevat 60 calorieën en 15 g koolhydraten. Fruit keuzes en maten type 2 diabetici kunnen eten serveren bevatten een kleine appel of sinaasappel, 1 kop meloen, 2 kleine pruimen, 1/2 kopje appelmoes, 1 kiwi, 1 medium perzik, 1/2 een grote peer, 17 druiven, 4 oz. bananen, 1/2 kopje ongezoete ingeblikt fruit, 2 tbsp. van rozijnen, 3 pruimen, appel of sinaasappel sap van 1/2 kopje en 1/3 kopje snoeien of cranberry sap. Hele vruchten maakt een betere keuze dan het SAP vanwege haar vezelgehalte. Naast het helpen controle bloedsuiker, helpt vezels in vrucht ook beheren van honger beter dan het SAP.

Melk en yoghurt

Naast het feit dat een goede bron van calcium en eiwitten, bevat melk en yoghurt ook koolhydraten. Calorieën in melk en yoghurt variëren op basis van de hoeveelheid vet, maar de hoeveelheid koolhydraten blijft hetzelfde. Low-fat en nonfat melk en yoghurt voedsel maken van gezondere keuzes dan full-vet producten en bieden 100 calorieën en 12 g koolhydraten per portie. Porties omvatten 1 kopje melk, 1/2 kopje geëvaporeerde melk en 2/3 kopje yoghurt.

Zoetigheden en Desserts

Monitoring van de inname van koolhydraten zorgt voor meer flexibiliteit bij de planning van de maaltijd. Zoetigheden en desserts bevatten ook koolhydraten. Als een type 2 diabetes, u kunt deze voedingsmiddelen eten in matige hoeveelheden, maar een portie een portie melk, zetmeel of fruit moet vervangen. Voor een betere controle van de bloedsuiker, eten een zoete of dessert met een maaltijd. Calorieën en koolhydraatgehalte variëren. Voorbeelden zijn 2 oz. van angel food cake met 30 g koolhydraten, een deel van de 1 oz. van een unfrosted brownie met 15 g koolhydraten, 3 gingersnap koekjes met 15 g koolhydraten, 1/2 kopje pudding met 30 g koolhydraten en een 1 oz. muffin met 15 g koolhydraten.


gerelateerde artikelen